Magyar foci

Rus: Nem mondtam azt, hogy hülyeség volt felvenni a magyar állampolgárságot

Félrefordították a szavait.

Százszázalékosan románnak tartja magát Adrian Rus, a Fehérvár FC védője. Erről a nyilatkozatáról tegnap hírt adtunk. Mint ismert, a 23 esztendős játékos meghívót kapott a román nemzeti együttesbe, és miután Székesfehérváron időközben a tartalékok közé került, Romániában azzal vádolták a Vidit, hogy a két lépés összefügg. Rus ezt cáfolta, egyszersmind nyomatékosította, hova húz a szíve.

Adrian Rus büszke román, kellemetlen epizód számára a magyar vonal
Tisztázta a helyzetét a fehérvári futballista.

Az interjúban állítólag olyan mondatok szerepelnek tőle, mint hogy százszázalékosan román, és hogy „butaságból”, kellemetlen epizód nyomán igazolt Magyarországra, ahol csupán az ottani klubja kedvéért vette fel a magyar állampolgárságot. A védő szerint félrefordították a szavait, erről a Maszol.ro oldalnak beszélt.

Ugyanúgy tisztelem a magyar és a román nemzetet. Sajnálom, hogy kiforgatták a szavaim. Márciusban, amikor Spanyolországban voltam edzőmeccsen a román U21-gyel, elmondtam a román sajtónak, hogy hálás vagyok Magyarországnak, és szomorú voltam persze, mikor azt mondták Romániában, hogy többet nem futballozhatok. Hálás vagyok Magyarországnak, hogy megadta ezt a lehetőséget, mert a futball az életem. Egyedül ehhez értek. Sok cikket írnak, olyasmiket adnak a számba, amiket nem is mondtam. Nem mondtam azt, hogy hülyeség volt felvenni a magyar állampolgárságot, és azt sem, hogy a Magyarországon töltött idő kellemetlen epizód volt az életemben.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik