Magyar foci sport

Rus: Nem mondtam azt, hogy hülyeség volt felvenni a magyar állampolgárságot

Félrefordították a szavait.

Százszázalékosan románnak tartja magát Adrian Rus, a Fehérvár FC védője. Erről a nyilatkozatáról tegnap hírt adtunk. Mint ismert, a 23 esztendős játékos meghívót kapott a román nemzeti együttesbe, és miután Székesfehérváron időközben a tartalékok közé került, Romániában azzal vádolták a Vidit, hogy a két lépés összefügg. Rus ezt cáfolta, egyszersmind nyomatékosította, hova húz a szíve.

Adrian Rus büszke román, kellemetlen epizód számára a magyar vonal
Tisztázta a helyzetét a fehérvári futballista.

Az interjúban állítólag olyan mondatok szerepelnek tőle, mint hogy százszázalékosan román, és hogy „butaságból”, kellemetlen epizód nyomán igazolt Magyarországra, ahol csupán az ottani klubja kedvéért vette fel a magyar állampolgárságot. A védő szerint félrefordították a szavait, erről a Maszol.ro oldalnak beszélt.

Ugyanúgy tisztelem a magyar és a román nemzetet. Sajnálom, hogy kiforgatták a szavaim. Márciusban, amikor Spanyolországban voltam edzőmeccsen a román U21-gyel, elmondtam a román sajtónak, hogy hálás vagyok Magyarországnak, és szomorú voltam persze, mikor azt mondták Romániában, hogy többet nem futballozhatok. Hálás vagyok Magyarországnak, hogy megadta ezt a lehetőséget, mert a futball az életem. Egyedül ehhez értek. Sok cikket írnak, olyasmiket adnak a számba, amiket nem is mondtam. Nem mondtam azt, hogy hülyeség volt felvenni a magyar állampolgárságot, és azt sem, hogy a Magyarországon töltött idő kellemetlen epizód volt az életemben.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!