Magyar foci sport

Adrian Rus büszke román, kellemetlen epizód számára a magyar vonal

Tisztázta a helyzetét a fehérvári futballista.

Százszázalékosan románnak tartja magát Adrian Rus, a Fehérvár FC védője, akinek a közelmúltban nézeteltérése támadt a klubjával a válogatottsága kapcsán. Mint ismert, a 23 esztendős játékos meghívót kapott a román nemzeti együttesbe, és miután Székesfehérváron időközben a tartalékok közé került, Romániában azzal vádolták a Vidit, hogy a két lépés összefügg. Rus ezt cáfolta, egyszersmind nyomatékosította, hova húz a szíve.

Százszázalékosan román vagyok, a szüleim románok, és nagyon örültek, amikor megkaptam a behívót a román válogatottba. Édesanyám nagyon izgatott lett a hír hallatán, el is sírta magát, és meg is értem

– idéz a kronikaonline.ro a román fociszövetség honlapján megjelent interjúból.

Adrian Rus azt mondja, 19 évesen, „butaságból”, kellemetlen epizód nyomán igazolt Magyarországra, ahol csupán az ottani klubja kedvéért vette fel a magyar állampolgárságot.

A szüleim már gyerekkoromban arról álmodtak, hogy román színekben fogok játszani. Meglehet, hogy sokan kritizálni fognak ezért, de sokkal jobban érzem magam a román válogatottban, ahol nagyon jól fogadtak

– szögezte le az Agerpres hírügynökség által idézett interjúban a partiumi származású futballista.

Kiemelt kép: youtube/frftv

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!