Magyar foci sport

Kipakol az alpolgármester: tavaly nyáron tudták, hogy nagy a baj, de lesöpörték az asztalról a problémát

Szabadulni akart az önkormányzat a Haladástól.

Terjedelmes interjúban ecseteli a város ügyeit Koczka Tibor, Szombathely jelenlegi fideszes alpolgármestere, aki az októberi választáson már független polgármesterjelöltként, a Pro Savaria színeiben pedig egyéni képviselőjelöltként indul. Az ugytudjuk.hu természetesen kíváncsi volt az NB I-nek búcsút intő Haladás nehezen követhető szálaira is. Mint mondja, az önkormányzat illetékesei már tavaly júniusban tudták, hogy baj van a Haladás számaival, csakhogy Puskás Tivadar polgármester lesöpörte az asztalról a problémát.

Koczka Tibor. Fotó: ugytudjuk.hu

Nem volt jogosítványom arra, hogy érdemben beleszóljak a város nevében a cég dolgaiba. Egyetlen alkalom volt, amikor szavazhattam, az pedig a címer esetében volt. El tudja képzelni, hogy mit kezdhet egy tizenhat százalékos cégtulajdonos a cég dolgaival: pont semmit. Sokan elfelejtik, hogy tavaly májusban, júniusban a mérlegbeszámolókor komoly problémák voltak. Már akkor egy kontroll könyvvizsgálatot kért a közgyűlés és megbízott egy külsős könyvvizsgálót azzal, hogy ellenőrizze a számokat. Az szintén közgyűlési téma volt, hogy a csapat 1 milliárd 3 millió forintos költségvetésének nyolcvan százaléka fizetésekre megy el. A vizsgálat akkor azt az eredményt hozta, hogy a céges könyvvizsgáló és az önkormányzat által megbízott független könyvvizsgáló vélekedése egymásnak ellentmondtak. A közgyűlés akkor úgy határozott, hogy mégiscsak helybenhagyja a labdarúgó Kft. könyvvizsgálójának jelentését

– ecsetelte Koczka, aki úgy véli, Puskás polgármester egyszerűen lesöpörte az asztalról a problémákat.

Az alpolgármester hozzátette, meglátása szerint az összes önkormányzati részt el kellett volna adni, és megtartani az „arany részvényeket”, vagyis a Haladás nevet, a címert, és a Rohonci út 1-3-at, mint székhelyt, ami azt biztosítja, hogy a csapatot nem fogják elvinni, mondjuk Pápára, ahogy az tizeniksz éve történt…

Kiemelt kép: ugytudjuk.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!