Magyar foci

Elképesztő pénzt mozgat meg a Fradi európai menetelése

Az FTC négy kupaharcára együtt 5,8 millió fogadást kötöttek, a kifizetett nyeremény meghaladta az 1,36 milliárd forintot.

A Ferencváros európai kupaszereplése pörgeti a Szerencsejáték Zrt. fogadási üzletágát, a litvániai Suduva elleni Európa Liga-párharc során 1,44 millió fogadást regisztráltak, amely 261 millió forintos nyereménykifizetéssel párosult – ismerteti a Világgazdaság.

A fogadási statisztikákból kiderül, hogy nem vetette vissza drasztikusan a fogadási kedvet az, hogy a Dinamo Zagreb elleni kesés után immár nem a Bajnokok Ligája, hanem csak az Európa Liga főtáblájára jutás volt a tét.

A horvát bajnok elleni két mérkőzésre ugyanis összesen 1,65 millió szelvény érkezett be, a szerencsés fogadók markát pedig 277 millió forint ütötte. Az FTC négy kupaharcára együtt 5,8 millió fogadást kötöttek, a kifizetett nyeremény pedig meghaladta az 1,36 milliárd forintot.

Orosz Pál elárulta, mik az elvárások a Fradinál az EL-csoportkörben
Tapasztalatszerzés és a maximális erőbedobás. A bajnoki címvédés sem szorulhat háttérbe.

A sportfogadás kulcsterület a Szerencsejáték Zrt.-nél, amelynek a tavalyi árbevétele 12,5 százalékkal 491,13 milliárd forintra nőtt, miközben az adózott eredménye 21,58 milliárd forint lett, 15 százalékkal több, mint az előző évben.

Az egyes szerencsejáték-típusok közül a lottók és egyéb számsorsjátékok üzletága stagnált, miközben a sorsjegyekből és a sportfogadásból származó bevételek 24,2, illetve 17 százalékkal emelkedtek.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik