Magyar foci

Varga a szlovákokról: „Nem lehet más a célunk, minthogy telt ház előtt nyerjünk”

Nem kell mások eredményeire figyelni, csak a saját meccseinkre kell koncentrálnunk.

Varga Roland azt emelte ki a jövő hétfői, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak saját kezében van a sorsa a továbbjutást illetően.

Vezetjük a csoportot, ennek pedig a legfőbb haszna, hogy nem kell mások eredményeire figyelni, csak a saját meccseinkre kell koncentrálnunk. Nem lehet más a célunk, minthogy telt ház előtt ismét nyerjünk majd

– jelentette ki a Ferencvárossal az Európa Liga csoportkörébe jutott szélső a Telkiben tartott hétfői sajtóbeszélgetésen.

A sorsdöntőnek ígérkező rangadó előtt csütörtökön Montenegróban játszik felkészülési mérkőzést a nemzeti együttes, ezzel kapcsolatban a 29 éves támadó még nem tudott érdemben válaszolni, hogy ott Marco Rossi szövetségi kapitány kiknek szavaz bizalmat, az alapcsapat tagjainak, vagy esetleg mások kapnak bizonyítási lehetőséget.

A szlovákoktól márciusban elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával még más rendszerben futballoztunk, ráadásul nem volt kiforrott a csapatunk. Azóta egyértelműen előre léptünk

– mondta az MTI érdeklődésére Varga, aki szerint a válogatott jó eredményeinek egyik titka, hogy a játékosok nagyszerű közösséget alkotnak.

Nagy Ádám sérülten is bekerült Marco Rossi keretébe
Kihirdette keretét Marco Rossi a Montenegró elleni felkészülési és a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

Sallai Roland, a Freiburg támadója hasonlóképpen látja a fél évvel ezelőtti kudarc okait.

„Az még csak egy formálódó csapat volt. Ugyan már látszott, hogy mit akarunk játszani, de az eredmény még elmaradt. Azóta összeért a csapat, mindenki tudja, mi a feladata, ezért most már sokkal több esélyünk van jó csapatok ellen is olyan bravúrok elérésére, mint a horvátok és a walesiek hazai legyőzése volt” – mondta az MTI-nek a 22 éves futballista, aki örült, hogy hosszúra nyúlt ágyéksérülése után ismét meghívót kapott a válogatottba, amelyben tavaly októberben lépett pályára legutóbb.

Sallai szerint nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás, amelyen minden játékosnak a szívét-lelkét ki kell tennie a pályára, hogy sikerüljön itthon tartani a három pontot a szlovákok ellen.

A magyarok három ponttal előzik meg a szlovákokat és a vb-ezüstérmes horvátok, de mindkét rivális eggyel kevesebb mérkőzést játszott. Wales hátránya már hat pont, Azerbajdzsán pedig még nem szerzett pontot. Az ötösből az első kettő jut ki a részben magyar rendezésű Európa-bajnokságra, melyen három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek Budapesten.

Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Olvasói sztorik