Magyar foci sport

Kovács István hosszabbított a Mol Fehérvár FC-vel

Továbbra is a székesfehérváriakért harcol a válogatott játékos.

A Mol Fehérvár FC és Kovács István egyaránt a közös folytatás mellett döntött, így a válogatott középpályás jövő nyáron lejáró szerződését meghosszabbították – adta hírül a székesfehérváriak honlapja.

Kovács István 2012. január 18-a óta a Vidi labdarúgója. A csapattal két bajnoki címet, Magyar Kupa-győzelmet, Szuperkupa-győzelmet, Ligakupa-győzelmet szerzett, vagyis mindent megnyert a Vidivel, amit Magyarországon meg lehet nyerni. Emellett két alkalommal is szerepelt az EL csoportkörében, valamint ő volt a klub történetének 41. magyar válogatott labdarúgója.

A Vidi színeiben eddig 180 alkalommal szerepelt az NB I-ben és 19 gólt szerzett, összesen pedig 268 fehérvári tétmérkőzésnél és 26 gólnál jár.

Örülök, hogy továbbra is a Vidiben futballozhatok, nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy elfogadjam-e a hosszabbítási ajánlatot. Immár hét és fél éve vagyok a klub játékosa, vagyis lassan több időt töltöttem a Vidiben, mint amennyit a nevelőegyesületemben. Bízom benne, hogy ennyi idő után nemcsak a csapat, hanem Székesfehérvár is befogadott, mint játékost és mint lakost is. Legutóbb három éve, 2016-ban hosszabbítottam szerződést, az azóta eltelt időszakban pedig bajnokságot és kupát is nyertünk, valamint játszottunk az EL csoportkörében is, remélem, a következő évek is hasonló sikereket tartogatnak számunkra. A futballban az ember sosem elégedhet meg az elért eredményeivel, én sem szeretnék hátradőlni, hiszen bár itthon már tényleg mindent megnyertem a csapattal, de szeretnék még trófeákat gyűjteni a Vidivel, valamint életem egyik legmeghatározóbb élménye a BL-rájátszás volt, ahol felcsendült már a Bajnokok Ligája himnusza is, ezt az érzést mindenképp szeretném újra átélni

– nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak Kovács István.

Nagyon könnyen sikerült Kovács Istvánnal megegyeznünk a szerződéshosszabbításról, amiért köszönet jár a játékosnak és a menedzserének is. A tárgyalások alatt végig azt éreztem, hogy mindenki szeretné a közös folytatást. Kovács István szerződéshosszabbítása azért is fontos, mert egy olyan játékosról van szó, aki évről évre képes megújulni és a legnehezebb helyzetekből is megerősödve tér vissza, ráadásul folyamatosan fejlődik. Nem csak a képességei miatt, hanem emberei tulajdonságai miatt is ő a Vidi egyik meghatározó arca. Jó látni, hogy válik az évek alatt egy fiatal játékosból meghatározó futballista. Kovács István példát mutat klubhűségből és lojalitásból is

– nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!