Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az UEFA-elnök megváltoztatná a BL lebonyolítását, a reakció egészen elképesztő

Ha azt mondjuk, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin javaslata nem aratott osztatlan sikert, akkor finoman fogalmaztunk. Az európai szövetség vezetője azzal vívta ki a felháborodást, hogy, 2024-re megváltoztatná a Bajnokok Ligája lebonyolítását, amelynek lényege, hogy zártkörű szuperligát csinálnának a top bajnokságok csapataival.

Gyökeresen átalakítanák a Bajnokok Ligáját
Négy nyolccsapatos csoport lehet, valamint a mostaninál zártabb selejtezős rendszer bevezetése szerepel a tervekben.

A legfőbb ellentét ebből fakadóan az, hogy míg a legerősebb bajnokságok csapatai nem bánnák az elit ligát, a többi csapatot nagyon érzékenyen érintené, hogy elesik a BL-ből származó bevételektől és érdeklődéstől.

Akkora a népharag, hogy az UEFA elnöke levélben értesítette az európai klubokat és ligákat tömörítő szövetséget (ECA), hogy elhalasztja a szeptember 11-re tervezett megbeszélést, mert úgy érzi, nem állnak készen a felek a párbeszédre.

Hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy a nézeteltérések rendeződjenek, az jó kérdés, de Ceferin nem aggódik, mivel a 2024 és 2027 közötti időszakra vonatkozó módosítást úgysem idén szavazták volna meg.

Kiemelt kép: TF-Images/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik