Magyar foci

Erős nyilatkozattal kezdett a Honvédhoz visszatérő Lanzafame

A Fradit elhagyó olasz támadó a kispestiektől akar visszavonulni.

Megírtuk: Davide Lanzafame, az NB I elmúlt két idényének gólkirálya a Ferencváros csapatától hétfőn visszatért a Budapest Honvédhoz.

A 32 éves olasz támadó először 2013-ban igazolt a kispestiekhez, majd a szezon végén hazájába távozott, de 2016-ban visszatért, a Honvéddal 2017-ben bajnokságot nyert, a 2017-2018-as szezont pedig gólkirályként és az év játékosaként zárta.

Lanzafame elhagyta a Fradit, visszatért a Honvédhoz
A kispesti klub Facebook-oldala tett közzé egy videót.

Kispesti színekben eddig összesen 67 bajnoki meccsen 34 gólt szerzett. A Budapest Honvéd honlapjának megfogalmazása szerint Lanzafame kölcsönbe, kötelező opcióval tért vissza a klubhoz.

Nagyon remélem, hogy a Honvéd lesz az utolsó csapat a karrieremben. Szeretnék segíteni a klubnak abban, hogy sikereket érjen el, és tovább növekedjen, fejlődjön

– kezdte a klubhonlapnak adott interjút.

Hozzátette: „Szívem szerint addig futballoznék, amíg csak engedik, amíg a testem bírja, s amíg segíteni tudom a klubot. Remélem, ez még hosszú éveken keresztül így lesz.”

„Egy olyan helyre térek vissza, ahol nagyon jól éreztem magam, amely a második otthonom, s mindenki tudja, milyen sokat jelent olyan helyen lenni, ahol jól érzi magát az ember. Szeretnék ugyanolyan jó dolgokat elérni, mint a múltban, noha tisztában vagyok azzal, hogy ez nem lesz egyszerű.”

Nagy vihart kavart a távozása, így azt is megkérdezték tőle, hogy milyen fogadtatásra számít a szurkolók részéről.

Egy szakítás akkor igazán hangos, amikor a felek szeretik egymást, amikor mély érzelmek vannak mindkét részről, a tavaly nyári távozásom is egy ilyen szituáció volt. Úgy vélem azonban, ezt írta meg a sors, és nem is szeretnék sokat beszélni a múltról, a jövőbe akarok tekinteni. Az biztos, hogy szeretnék újra valami szép dolgot elérni, amellyel a szurkolókat is boldoggá tehetem. Ezért vagyok itt.

És hogy milyen eredménnyel lenne elégedett az előttünk álló szezonban?

„Nem szeretnék semmit sem ígérni. A Honvédnál mindig akkor voltunk sikeresek, amikor ígérgetés helyett lépésről lépésre haladtunk előre és csendben dolgoztunk. Szeretnék én is két lábbal a földön maradni, segíteni a klubot. S természetesen még mindig imádok gólt lőni!”

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik