Magyar foci

Kizárható az újrajátszás: továbbjut a Honvéd?

Megszólalt a korábbi magyar FIFA-bíró, Szabó Zsolt.

Megírtuk a korábbi román játékvezető, Ion Craciunescu véleményét, mely szerint az UEFA akár ki is zárhatja a Craiovát és a meccset 3–0-val a Honvéd javára írhatja jóvá az ismert botrány miatt. Szabó Zsolt korábbi FIFA-játékvezető sem tartja elképzelhetetlennek mindezt. A szakember az M1 csatornán úgy fogalmazott, nem lenne meglepetés az Universitatea elmeszelése.

A csütörtök esti visszavágó kirívó incidense a 120. percben történt: miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett – írja az MTI.

Szabó Zsolt számára az volt a legfurcsább, hogy az illetékesek nem követték az UEFA-protokollt, amely szerint ilyen esetben semleges, nyugodt helyen – például az UEFA-ellenőr számára biztosított szobában – kell megtárgyalni, folytathatják-e a mérkőzést. Ezzel szemben Romániában a pálya szélén tanácskoztak, miközben a nézőtéren több mint húszezer szurkoló fütyült. Szabó elmondta, ez olyan nyomást helyezhetett a döntéshozókra, amely alapvetően megkérdőjelezi a döntés semlegességét és átgondoltságát.

Ha a kizárás elmarad, az UEFA „legalizálná” az ehhez hasonló nézőtéri viselkedést. Szabó szerint egy-két napon belül várható a döntés.

Kiemelt kép: facebook/honvedfc

Olvasói sztorik