Magyar foci

Kapás Bogi udvariasan beintett az Újpest FC-nek

Hétvégén a Puskás Akadémia ellen, hazai pályán kezdi meg NB I-es szezont az Újpest FC, ahova elismerésük jeléül meghívták Kapás Boglárkát, az UTE sportolóját. Gondolták, jó ötlet, ha a Kvangdzsuban 200 pillangón világbajnoki címet nyerő úszónőt megünnepeltetik a nyitómeccs minden bizonnyal szép számú közönségével.

Kapás Boglárka szédületes hajrával lett világbajnok
A táv felénél még utolsó volt, ám ekkor begyújtotta a rakétákat és a vizes vébé negyedik magyar aranyát gyűjtötte be az úszónő.

Az ember azt gondolná, Újpest az Újpest, de nem, mert az Újpest FC az nem az Újpesti Torna Egylet. Kapás utóbbi sportolója és mivel a két, egy tőről fakadó lila-fehér klub nagyjából két éve rágja a csontot az Újpest-címeren, egy udvarias levélben megköszönte az invitálást. Jelezte, nagyon szívesen menne, de ezt csak akkor teheti, amikor

az újpesti közösség, valamint az újpesti szurkolók kérésének megfelelően, újra a hagyományos címerben lépnek pályára focistáink.

Előzmények:

Roderick Douchatel 2017 nyarán gondolt egy merészet és megváltoztatta a klub addigi tradicionális emblémáját egy új, a szurkolók által csak vécédeszkának csúfolt változatra.

Az UTE, mint az Újpest FC fennmaradását korábban kisegítő anyaegyesület megvétózta a váltást és be is perelte a belga tulaj döntését. A kúria végül az UFC-nek adott igazat, úgy ítélték meg, hogy a címerváltás nem alapoz meg személyiségi jogi jogsértést. Így azóta is reakció, reakciót, közlemény, közleményt követ Újpesten. Ebbe keveredett bele immár Kapás Boglárka is.

(Kiemelt kép: Europress/ The Yomiuri Shimbun )

Olvasói sztorik