Magyar foci

Egyetlen dolgot sajnál a győztes Fehérvár edzője

Marko Nikolics nyilatkozott az Európa Liga-meccs után.

Megírtuk: a Fehérvár FC egygólos előnyt szerzett a liechtensteini FC Vaduz ellen csütörtökön, a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén Felcsúton (1-0). A meccs után mindkét edző elmondta a véleményét a hazai klub honlapján.

Minimális előnyt szerzett a Fehérvár a liechtensteiniek ellen
Stopira gólja döntötte el a Vaduz elleni EL-meccset.

Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Azt sajnálom, hogy a második gólt nem sikerült megszereznünk, hiszen három-négy nagy lehetőségünk is volt, ugyanakkor az pozitívum, hogy ellenfelünknek is csak egy nagyobb helyzete volt a jobb oldalról. Az európai mérkőzéseken nagyon fontos az, hogy ne adjunk olcsó gólokat az ellenfélnek a hazai találkozókon. Nehéz mérkőzésre számítottunk és az is lett, a Vaduztól azt a sajátságos játékstílust láttuk, amely a meccs előtt is szóba került. A továbbjutási esélyeink javultak, de így is azt mondanám, hogy 51-49 százalék az arány mi a javunkra. Kétségtelen, hogy gólt, gólokat kell szereznünk Vaduzban, célunk pedig természetesen a továbbjutás a következő körbe

– fogalmazott a fehérvári Marko Nikolics.

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, de az eredménnyel nem, különösen az első félidőben emelkedtünk a Fehérvár fölé. Van némi hiányérzetem, mert nem lőttünk gólt, de jól játszottunk. Most türelmesnek kell lennünk, hiszen van még egy visszavágó jövő csütörtökön. Azt a kilencven percet is végig kell küzdenünk, mindent ki kell adnunk magunkból. Erősnek tartom a csapatomat hazai pályán, feltétlenül megpróbálunk továbbjutni. A meccs előtt 30 százalék esélyt adtam magunknak, most ez 40 százalékra emelkedett” – tette hozzá a liechtensteini csapat trénere, Mario Frick.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Mol Fehérvár FC–Vaduz (liechtensteini) 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Stopira (5.)

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik