Magyar foci

Minimális előnyt szerzett a Fehérvár a liechtensteiniek ellen

Stopira gólja döntötte el a Vaduz elleni EL-meccset.

A Fehérvár FC a párharc esélyeseként kezdte a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulóját: az előző idényben csoportkörös székesfehérvári együttes a liechtensteini Vaduzzal csapott össze Felcsúton.

Marko Nikolics vezetőedző a Kovácsik – Fiola, Juhász, Elek, Stopira – Nikolov – Nego, Hadzic – Huszti, Scsepovics, Milanov összeállításban küldte pályára csapatát, amely már az 5. percben előnyt szerzett: Huszti szögletét Stopira fejelte a kapuba középről (1-0).

A félidő vége előtt egy szöglet a hosszúról visszakerült középre, Huszti Szabolcs kikanalazta, a tizenhatos előterében Cicek levette és a kapu bal oldala felé tekert, de Kovácsik Ádám a helyén volt és fogta.

A második félidőben, az 51. percben Marko Scsepovics szerzett meg egy labdát a középpályán, élesen letette jobbra Georgi Milanovnak, aki átvétel után erőből eltalálta a közelről blokkoló védőt.

Tíz perccel később Milanov szögletét Stopira a levegőbe fejelte, ami centire pontosan a bal felső sarokba hullott volna, Büchelnek nagy mentéssel kellett kitornásznia.

Fehérvárról vett kölcsön korosztályos válogatott védőt a ZTE
Tamás Krisztián egy évre Zalaegerszegre igazolt.

A 68. percben tűzijáték volt a liechtensteini kapu előtt. Scsepovicstól került Schmidhez a labda, aki elvétette az átvételt. Milanov lecsapott és Scsepovics is elindult, majd első érintésből, 17 méterről csavart volna a hosszúba, Büchel kiütötte. A kipattanóból a csereként beállt Pátkai Máté robbant be, de Milanov keresztbe futott és nehéz mozdulattal elrúgta előle jobbal, a védő blokkolt.

A hosszabbításban maradt ki a félidő legnagyobb helyzete: Pátkai tette középre laposan a labdát, a szintén cserepadról beszállt Ivan Petrjak viszont 12 méterről, első érintésből fölérúgta. Maradt az 1-0, a Vidi minimális előnyt szerzett a visszavágóra.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Mol Fehérvár FC–Vaduz (liechtensteini) 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Stopira (5.)

 

Korábban:
Budapest Honvéd–Universitatea Craiova (román) 0-0
Később:
Torino FC (olasz)–Debreceni VSC

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik