Magyar foci

Hármat kapott a DVSC az Európa Ligában

A magyar csapat túlságosan tisztelte a Torinót.

Az albán FK Kukesit 4-1-gyel búcsúztató Debrecen,  az olasz bajnokság hetedik helyezettjével, a kupasorozatba most bekapcsolódó együttessel kellett megmérkőznie a továbbjutásért. Az olaszországi mérkőzést Alessandriában rendezték meg, mert a Torino otthonában koncert volt.

Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Szécsi – Trujics, Zsóri. Így kezdte a Torino elleni mérkőzést a DVSC.

A várakozásoknak megfelelően, az olaszok kezdték jobban a mérkőzést. Öt perc után már a gólvonalról kellett tisztáznia a Loki védőinek. A 19. percben viszont már elaludt a DVSC védelme. Nagy Sándor csak szabálytalanul tudta megállítani Bellotit a tizenhatoson belül, a sértett pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt.

Minimális előnyt szerzett a Fehérvár a liechtensteiniek ellen
Stopira gólja döntötte el a Vaduz elleni EL-meccset.

A folytatásban magára talált a magyar csapat, de gólt nem sikerült szerezni. Ansaldi 42. percben lőtt, szerencsés góljával pedig már kettő volt a hazaiak előnye. Nagy Sándor hatalmasat hibázott. Potya volt a javából.

A második félidő elején elmaradtak a torinói rohamok, de a magyar csapat játékában sem volt benne, hogy fordulatot tudjon vinni a mérkőzésbe. A játékrész első tizenöt percében még helyzet sem volt.

A 60. perc környékén több tetszetős kontrát is vezetett Herczeg András csapata, de igazán nagy gólszerzési lehetőségei ebben a félidőben is az olaszoknak voltak. A mérkőzés utolsó gólja a hosszabbítás 2. percében született, a szundikáló Loki-védők mellett, Zaza volt eredményes.

Az olasz csapat végig uralta a találkozót, de a DSVC elkerülhető gólokat kapott. Nagyon kevés esély maradt a visszavágóra.

Kiemelt fotó: dvsc.hu

Európa Liga, selejtező. 2 forduló, 1. mérkőzés:

Torino – DVSC 3-0 (2-0)
Alessandria, 6000 néző
Gólszerző: Belotti (20.), Ansaldi (42.), Zaza (90.)

Olvasói sztorik