Magyar foci bajnokok ligája

Máris a BL harmadik körében a Fradi? Baj lehet, ha elhiszik

A Haladás és a Honvéd megsemmisítette a máltai riválist.

A Ferencváros a második fordulóban (rajt szerda este 20 órától, tv: M4 Sport) könnyebbnek tűnő ellenféllel találkozik a Bajnokok Ligája selejtezőjében, mint az első körben a Ludogorec volt. Sokat elárul az erőviszonyokról, hogy amíg a Fradi keretének összértéke 20.25 millió euró a mértékadó Transfermarkt szakportál szerint, addig a riválist 3.25 millióra taksálják.

A máltai Valletta története során egy idényben még sosem nyert két párharcot az európai kupaporondon, azaz egyszer sem jutott el a selejtező harmadik fordulójáig, míg a zöld-fehérek előző, bolgár riválisa az elmúlt öt évben kétszer a BL, kétszer pedig az Európa Liga főtábláján szerepelhetett – írja beharangozójában az MTI.

A magyar bajnok viszont meggyőző játékkal, kettős győzelemmel, 5–3-as összesítéssel lépett túl az esélyesebbnek tartott riválison, amivel 15 év után nyert párharcot a legrangosabb kupasorozatban. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a klub három évvel meghosszabbította Szerhij Rebrov vezetőedző szerződését.

A Ferencváros soron következő ellenfele két döntetlennel, 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal ejtette ki a luxemburgi Dudelange csapatát a selejtező első fordulójában.

A múlt is egyértelműen a magyaroknak kedvez, ugyanis az FTC története során háromszor találkozott máltai csapattal: 1972-ben a Florianát 6–1-es összesítéssel múlta felül a KEK-ben, 2003-ban a Birkirkarát kettős sikerrel, 6–0-s összesítéssel búcsúztatta az UEFA Kupában, 2014-ben a Sliema Wandererst pedig 3–2-vel verte ki az EL-ben. A Valletta kétszer csapott össze magyar együttessel, a Haladás 1975-ben 8–1-re bizonyult jobbnak a KEK-ben, míg a Budapest Honvéd 1980-ban kettős győzelemmel, 11–0-val lépett túl ellenfelén a BEK-ben.

A párharc rendkívül fontos, mivel a továbbjutóra biztosan két további kör vár a nemzetközi porondon, amelyből ha egyet megnyer, akkor az EL-ben, ha mindkettőt, akkor a BL-ben lesz főtáblás.

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik