Magyar foci bajnokok ligája

Szuper riválist kapott a Fradi a BL-sorsoláson: a Dinamo Zagreb–Tbiliszi párharc győztese jöhet

Előbb a Valletta elleni akadályt kell venni.

Ahogy arról már beszámoltunk, a bolgár Ludogorec elleni akadályt nagyszerűen vevő magyar bajnok ismét kiemelt ellenfelet kap, ha továbbjut a második fordulóból. A Ferencvárosra legközelebb a máltai Valletta FC vár (július 24. és 30.), a párharc győztese a Bajnokok Ligájában folytatja, míg a vesztes az Európa Liga küzdelmeihez csatlakozik.

Az európai futballszövetség (UEFA) hétfőn délben a svájci Nyonban megtartotta a BL harmadik selejtezőfordulójának sorsolását. A Fradi–Valletta párharc továbbjutója a kiemeltek közül kapott ellenfelet: a Dinamo Zagreb (horvát)–Szaburtalo Tbiliszi (grúz) mérkőzés győztesével csap össze.

Ami az esélyeket illeti, a Dinamo Zagreb most, a második körben csatlakozik a BL mezőnyéhez, és óriási meglepetés lenne, ha nem múlná felül grúz ellenfelét. A Szaburtalo a moldovai Sheriff Tiraspol legyőzésével jutott tovább az első fordulóból, ám a keretének összértéke nem is hasonlítható a zágrábiakéval.

A Dinamo 76 millió eurós kerete (forrás: Transfermarkt) a 20.5-re tartott Fradiéhoz is nehezen mérhető, ám Szerhij Rebrov együttesének azért lenne miben bíznia, hiszen a legutóbbi két horvát bajnoki címet bezsebelő DZ nem verhetetlen alakulat. Feltéve persze, ha összejön az ütközet…

Az első mérkőzéseket augusztus 6-án vagy 7-én, a visszavágókat augusztus 13-án rendezik meg.

Amennyiben az FTC búcsúzik a Valletta ellen – bízunk benne, hogy nem így alakul –, úgy a Santa Coloma (andorrai)/Asztana (kazah) párharc győztesével játszhat az Európa Ligában.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik