Magyar foci

Még az ág is húzza a Haladást: két súlyos sérült a csapatnál

Habovda három hónapra, Tóth-Gábor fél évre dőlt ki.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a szerencse kegyeltje lenne az NB II-be kieső Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek egyik legjobbja, a 40-szeres szlovák válogatott védő, Saláta Kornél még márciusban, az FTC elleni mérkőzésen jobb térdében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Visszatérése körülbelül októberre tehető – emlékeztetett a klub hivatalos honlapja, mely további két sérültről is beszámolt.

A múlt pénteki, Lafnitz elleni felkészülési meccsen két újabb labdarúgó is súlyos sérülést szenvedett. Az ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező 30 éves jobb oldali védő, Jurij Habovda a találkozó elején sérült meg, az MR-vizsgálat megállapította, hogy bal térdében a belső oldalszalag 80-90 százalékban elszakadt. Nagyjából három hónap, mire újra pályára léphet.

A 17 esztendős támadó, Tóth-Gábor Kristóf szintén az osztrákok elleni találkozón sérült meg, a bal térdében a hátsó keresztszalag szakadt el. A fiatal csatárra valószínűleg műtét és ebben az esetben körülbelül fél éves kihagyás vár.

Kiemelt kép: haladas.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik