Magyar foci

Három játékos távozott a két NB I-es újonctól – egy pedig aláírt

A ZTE Szökrönyöstől és Machertől, a Kaposvár Lakatos Gergőtől köszönt el. Nagy János hosszabbított.

A Zalaegerszegi TE FC-ben a mögöttünk hagyott, bajnoki aranyérmet hozó 2018–2019-es másodosztályú idényben egyszer kezdőként, négyszer pedig csereként pályára lépett Szökrönyös Dániel – a klubhonlap beszámolójából kiderült, hogy ő kölcsönben a szlovén másodosztályban szereplő Lendva csapatában folytatja pályafutását.

Az 1999-es születésű középpályás már a 2017–2018-as szezonban is megkapta a lehetőséget a felnőtteknél, az elmúlt évben pedig végig az első csapattal edzett. Elmondta, a fejlődése érdekében döntöttek arról, hogy a következő egy évet Lendván tölti.

A Szökrönyöshöz hasonlóan ZTE-nevelésű kapus, Macher Dávid az NB III-ba feljutott Hévízhez igazolt. Macher az elmúlt idényben harmadik számú kapusként segítette a csapatot, most a fejlődése és a játéklehetőség miatt igazolt a fürdővárosba az 1998-as születésű hálóőr.

A szintén OTP Bank Liga-újonc Kaposvári Rákóczi FC is honlapján számolt be arról, hogy távozott a klubtól Lakatos Gergő, aki öt évig erősítette a somogyiakat. Hosszabbított viszont Nagy János, aki további két évvel toldotta meg szerződését.

Kiemelt kép: Szekeres Péter/ztefc.hu

Olvasói sztorik