Magyar foci

Simán nyerte első edzőmeccsét a Puskás Akadémia

Knezevic duplázott a szerb OFK Zsarkovo ellen.

A Puskás Akadémia Josip Knezevic duplájával 2-0-ra legyőzte a szerb másodosztályú OFK Zsarkovót az ausztriai edzőtábor első felkészülési mérkőzésén.

A hivatalos klubhonlap beszámolója szerint a felcsútiak szinte végigtámadták az első félidőt. A rendkívül agilisan futballozó Ezekiel Henty például kétszer is ziccerbe került: előbb Josip Knezevic pazar indításával sprintelt végig a bal oldalon és lőtt Kirovszki kapusba, majd Hegedűs János szintén remek előreívelése után küldte kevéssel az oldalsó léc mellé a labdát.

Persze nem csak a nigériai légiós előtt adódott helyzet: a 33. percben Urblík József szerzett labdát, előretört, majd egy életerős lövést is megeresztett, melyet a szerb hálóőr nagy bravúrt bemutatva a léc alól tolt ki. A második félidőben még egy perc sem telt el, amikor egy legurított szabadrúgás utáni Sós Bence-beívelést a szintén igen nagy kedvvel játszó Knezevic fejelt a kapuba, négy minutummal később ugyanő fejezett be egy sakk-mattra kijátszott akciót – Henty önzetlen passzát pöccintette a gólvonalon túlra – írja a pfla.hu

Felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC–OFK Zsarkovo (szerb) 2–0 (0–0)
PAFC: Hegedüs L. (kapus), Szolnoki, Hegedűs J., Hadzsiev, Nagy Zs., Van Nieff, Urblík, Knezevic, Henty, Sós B., Vanecek. Csereként pályára lépett: Tóth B. (kapus), Huszti A., Spandler, Radics, Fülöp L., Mebrahtu, Skribek.
Gólszerző: Knezevic (46., 50.)

Kiemelt kép: pfla.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik