Nemzetközi foci

A Barca ajánlatát kinevette, Neymart megfenyegette a PSG katari tulajdonosa

Sajtóinformációk szerint nevetségesnek nevezte Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain labdarúgóklub katari tulajdonosa az FC Barcelona újabb ajánlatát Neymarért, írja az MTI. Az AS sportnapilap kedden arról számolt be, hogy a katalán egyesület a brazil Philippe Coutinhót és a francia világbajnok Ousmane Démbélét cserélné el Neymarra, valamint megtoldaná mindezt 40 millió euróval (13 milliárd forint).

Al-Kelaifi az újság információi szerint visszautasította az ajánlatot és nevetségesnek minősítette azt.

A tárgyalás állítólag nem hivatalos csatornákon, számos közvetítőn keresztül zajlott le.

Magyar csapat nyerte a Neymar-féle kispályás vébét
A Zsírkréták nevű brigád tagjai játszhattak is a brazil sztárral.

Egy portugál lap, a record.pt azt írja, hogy al-Kelaifi a történtek után megfenyegette Neymart, azt üzente a brazilnak, hogy felőle aztán 2022-ig, a szerződése végéig edzhet a többiektől elvonulva, egyedül, miközben egyetlen percet sem játszik a PSG-ben.

Nem kizárt, hogy tényleg távozik majd a brazil játékos, ugyanis Leonardo Araújo, a PSG sportigazgatója is kijelentette, hogy a klub nem zárkózik el Neymar eladásától, de megfelelő ajánlatot még senkitől nem kaptak. Leonardo akkor azt is elismerte, hogy felületes beszélgetésig már eljutottak a Barcelona illetékeseivel az ügyben.

Már egy ideje tartja magát a szóbeszéd, hogy a 222 millió eurós vételárával világcsúcstartó Neymar idén nyáron visszatér korábbi csapatához, a Barcelonához. A katalán klub elnöke, Josep Maria Bartomeu azt nyilatkozta, Neymar el akarja hagyni a francia fővárost, hogy visszatérjen Spanyolországba.

Nyitókép: Xavier Laine/Getty Images

Olvasói sztorik