Magyar foci

Az MLSZ még titkolja, kik az érintettek, de több csapat licencét is visszavonhatják

Az MLSZ állítja: a klublicenc monitoring alapján indokolttá vált a Licencadó Bizottság összehívása.

Az elmúlt napokban több sajtóorgánumban is megjelentek találgatások azzal kapcsolatban, hogy egyes profi klubok elveszíthetik a 2019/2020-as bajnokságra érvényes licencüket. Az MLSZ ezzel összefüggésben a következő tájékoztatást adja:

A Szövetség az UEFA gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja a licencelőírásoknak való megfelelést. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak. Az eljárás célja, hogy csak olyan sportszervezetek indítsanak csapatokat a bajnokságokban, amelyek képesek garantálni, hogy a csapat problémamentesen végigjátssza a teljes szezont.

A klublicenc monitoring alapján indokolttá vált a Licencadó Bizottság összehívása, ennek okáról az érintett klubok részletes tájékoztatást kaptak – áll az MLSZ honlapján.

A bizottsági ülésre még a bajnokságok megkezdése előtt kerül sor.

Honlapunk információi szerint a bizottság július 25-én ül össze, és az egyik érintett csapat a Szombathelyi Haladás, de bajban lehet a szintén másodosztályú Balmazújváros is.

Kiemelt fotó: MLSZ

Olvasói sztorik