Magyar foci

Kondás Elemér ismét kispadot kapott

A harmadosztályú DEAC nevezte ki vezetőedzőnek.

A Debreceni Egyetem NB III-ban szereplő együttese Kondás Elemér személyében új trénerrel vág neki a következő szezonnak. A jelentős szakmai előélettel rendelkező szakember figyelemre méltó sikereket ért el eddigi pályafutása során. A Debreceni VSC-vel kétszer nyerte meg a magyar bajnokságot, valamint két alkalommal a Magyar Kupát is elhódította. Kondás Elemér felkérésével egyértelműen az előrelépés a DEAC célja – írja a harmadosztályú klub honlapja.

A DEAC futballistái hétfőn kezdték meg a felkészülést az augusztusi bajnoki rajtra. Az NB III-as tréningeket immáron Kondás Elemér irányítja, emellett feladatkörébe tartozik majd az utánpótlásban zajló szakmai munka koordinálása is. Az 55 éves szakember ezer szállal kötődik Debrecenhez, hiszen játékosként és edzőként is megfordult a Lokinál. A DVSC kispadjára 2011-ben ült le, ahol már a bemutatkozása is parádésan sikerült, mivel a Vasas otthonában 5-1-es győzelmet arattak a tanítványai. Legnagyobb sikerét 2012-ben érte el, amikor veretlenül nyerte meg a bajnokságot és elhódította a Magyar Kupát is. Egy évvel később a Loki újra Magyar Kupa-győztes lett, míg 2014-ben ismét a DVSC állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az NB I-ben. Kondás Elemér 2016-ig irányította a hajdúságiakat. Legutóbb a másodosztályban szereplő Kisvárda együttesét vezette az élvonalba.

A Debreceni Egyetem hazánk egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, amelyben a sport kiemelt szerepet kap, és ez az eredményeken is tükröződik. A DEAC újoncként először a bennmaradást tűzte ki, majd az előző idényben stabilizálta a helyét az NB III-ban. A vezetőség olyan terveket vázolt fel, amelyek egyből felkeltették az érdeklődésemet. Debreceniként egyébként is örömmel dolgozom a város labdarúgásában. A keret kialakítása jelenleg is zajlik, bízom benne, hogy hamarosan már teljessé válik a csapat. Ezen a héten napi egy, de a következő héten már napi két tréning vár a játékosokra. Sőt, a jövő hét végén a DVSC második csapata ellen már edzőmeccset is játszunk

– nyilatkozta Kondás Elemér.

A szakosztályvezető óriási fegyverténynek tartja, hogy Kondás Elemérrel megállapodott a DEAC. Szerinte a fiatalokkal dolgozó trénerek sokat tanulnak majd a szakembertől.

Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen komoly sikereket elért szakemberrel sikerült megállapodnunk. Elemér az utánpótlásunk szakmai felügyeletét és az NB III-as csapat vezetőedzői feladatait fogja ellátni. Biztos vagyok benne, hogy az utánpótlás edzőink is sokat fognak tanulni tőle, illetve az első csapatunk is profitálni tud az edzői tapasztalatából

– fogalmazott Pöszmet Tibor.

Kiemelt kép: deac.hu

Olvasói sztorik