Magyar foci

Nyolc év alatt harmadszor vált nevet egy magyar profi labdarúgócsapat

Az NB II-es együttes ezúttal Szeged-Csanád Grosics Akadémia néven folytatja.
  • Új futballcsapat alakult 2011-ben Szegeden, méghozzá Szeged 2011 néven.
  • A 2013-as NB II-es kiesést követően Gyulára költöztek, ekkor vették fel a Szeged 2011-Grosics Akadémia nevet.
  • 2018-ban jelentették be, hogy Szeged-Grosics Akadémiaként folytatják, így nyerték meg az NB III Közép csoportját.
  • Most pedig kiderült, hogy a következő NB II-es idényben Szeged-Csanád Grosics Akadémia néven indulnak.

A klubhonlap tájékoztatása szerint a csapat nevének változását a játékosok Kiss-Rigó László megyéspüspöktől, a tulajdonos egyházmegye vezetőjétől hallhatták. Az egyesület ezt követően már nevében is képviseli az egész egyházmegyét és annak közösségét.

Már készül  az új stadion, amiben az első hazai bajnoki mérkőzést a sorsolástól függően szeptember 15-én vagy szeptember 22-én láthatja a közönség. Az első három-négy hazai bajnokin még Gyulán szerepelnek, a csapat várhatóan a szeptemberi válogatott mérkőzések során költözik teljes egészében új otthonába, a Szent Gellért Fórumba, és a 8. fordulóban lép pályára először Szegeden.

Nem biztonságos a Mol Fehérvár FC stadionja, Felcsútra költöznek
A Pancho Arénában rendezik az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóját.

Az edzői stábot továbbra is a portugál Joao Janeiro vezeti, de csatlakozik Paul Ceusan, aki a csapat és az ellenfelek elemzéséért felel, valamint Bagdi Ferenc, aki a kapusok teljesítményét hivatott fokozni.

A játékoskeret szinte minden tagja megkapta a lehetőséget, hogy maradjon, de nem mindenki élt vele. Távozik az együttestől Farkas Márk, Pászka Lóránd, Hegedűs Martin, Andrei Coroian, Achim Sebastian és Máté János.

Érkezik Aleksandar Jovanovic, aki a Ferencvárosban és a DVSC-nél is megállta helyét, rutinos és tapasztalt labdarúgó, Takács János, a Grosics Akadémia saját nevelésű játékosa, aki a Honvédtól tért vissza, valamint Pintér Norbert, aki a Szegedhez közeli Topolya sportolója volt. A tárgyalások még folytatódnak további erősítésekkel.

Kiemelt kép: delmagyar.hu

Olvasói sztorik