Magyar foci

Itt a fehérvári válasz a Fradi őrült igazolásaira

Sajtóhírek szerint a Premier League-et is megjárt Florin Gardosért versengnek.

Román sajtóértesülés szerint Rus Adrián (Mol Fehérvár FC) és Fülöp Lóránd (Puskás Akadémia) után újabb játékos szerződhet az NB I-be Romániából. Úgy tudjuk, hogy az Universitatea Craiova játékosa, Florin Gardos neve több magyar klubnál is fölvetődött, többek közt a fehérváriak is érdeklődnek iránta.

A harmincéves középhátvédnek akadnak török ajánlatai is, ám játékoshoz közeli forrásunktól megtudtuk, a magyar ligát preferálja, mivel közel van szülővárosához, Szatmárnémetihez. Emellett az NB I színvonaláról és infrastruktúrájáról is jó véleménnyel van.

Gardos 18 évesen mutatkozott be a román élvonalban a Concordia Chiajna futballistájaként, majd jó teljesítményét látva a Steaua Bucuresti szerződtette. Pályafutása legjobb éveiben került Angliába, a Southampton 6,5 millió eurót sem sajnált érte, ehhez képest mindössze 11 meccset játszott a Premier League-ben és hét további kupameccsen jutott szóhoz.

2018-ban előbb kölcsön, majd végleg az Universitatea Craiova futballistája lett, de megromlott a viszonya a vezetőséggel, amely 2019 tavaszán kölcsönadta. A nyáron viszont végleg megválna Gardostól, vélhetően sokkal kisebb összegért, mint a Transfermarkt 650 ezer eurós becslése.

Olvasói sztorik