Magyar foci

Hamarosan visszatérhetnek a Paks sérült játékosai

Öten küzdöttek különböző problémákkal az előző szezon végén.

Az NB I-es Paks június 24-én áll ismét munkába, hogy megkezdje a felkészülést a következő idényre. A 2018–2019-es bajnokságot öt komolyabb sérülttel zárták, így most a klubhonlap náluk érdeklődött, hogy halad a felépülésük.

Gévay Zsolt csontos lerakódás következtében begyulladt jobb bokaízületét elsőre prp-injekcióval kezelték, majd artroszkópos eljárással kellett kitisztítani, ezért nem láthattuk a pályán a szezon hajrájában.

Két hete erősítő gyakorlatokat végzek, és ennek nagyon örülök. Eddig úgy néz ki – bár nem szeretném elkiabálni –, panaszmentes a bokám. A következő napokban elkezdem a futómunkát, hiszen erőnlétileg is utol kell érnem magam. Nagy valószínűséggel a táborban már a többiekkel együtt tréningezem, de ezt természetesen majd rehabilitációs edzőnk, Purger Szilárd szabályozza

– mondta a védő.

Nagy Richárd részleges szindezmózis ínszakadás miatt hiányzott a keretből az évad végén.

– A bajnokság végeztével sem hagytuk abba a kemény munkát rehabilitációs trénerünkkel, az egész nyári pihenő alatt külön edzéseket végeztem, erősítettem. Úgy érzem, sikerült ismét felépíteni magam. Teljes nyugalommal állíthatom, maximálisan rendben vagyok, és a csapattal együtt tudom elkezdeni a felkészülést – nyilatkozta a középpályás.

Kulcsár Dávid jobb térdének keresztszalagjai szakadtak el a március 30-i, Újpest elleni bajnoki mérkőzésünk során, hét fordulóval az idény vége előtt. A műtétje április 12-én volt.

Pont ezen a héten fejezem be a gyógytornás etapot, és mivel jó helyre járhattam, hamarabb tudom lezárni ezt a fejezetet, mint ahogy azt reméltem. A következő periódusban beköltözöm a konditerembe, ahol az erősítésé lesz a főszerep. Mondhatom, hogy eddig jó ütemben haladok, ha az izom is a megfelelő lendülettel tér vissza és szerencsém is van, a nyár végén, az ősz elején már csatlakozni tudok a csapathoz

– tekintett pozitívan a jövőbe a játékos.

Haraszti Zsolt az év legelején, a törökországi edzőtáborban szenvedett szintén keresztszalag-szakadást, így a teljes tavaszt kénytelen volt kihagyni.

– Túlvagyok az erősítésen, két hete kezdtem el futni, valamint most fogok kimenni a pályára speciális labdás gyakorlatokat végezni. Ami a teljes visszatérésemet illeti, a szeptember realitás lehet, akkor telik le az a nyolc hónap, amit előzetesen vártunk.

Böde Dániel visszatért a Fradihoz, és átvette az év labdarúgójának járó díjat
A Paksra igazoló támadó nyilatkozott a Ludogorec ellen készülő csapat BL-esélyeiről is.

Simon Ádám Achilles-ín-szakadását a München melletti Dorfenben kezelték az év első felében.

– Sajnos június 24-én még nem tudom elkezdeni a többiekkel közös munkát, hiszen július 2-án lesz a kontrollvizsgálatom, ott dől majd el, hogyan tovább. Ha minden jól megy, az edzőtábor első napján külön tréningekkel, de már a csapat mellett indítom a felzárkózásom utolsó etapját – bizakodott Simon.

Kiemelt kép: paksifc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik