Magyar foci

Mészáros veje nem veszi meg a Haladást

Összeomlás szélén a szombathelyi futballcsapat.

Vészjósló állapotot vizionál a szombathelyi ugytudjuk.hu, mely szerint az összeomlás szélére került az élvonalból kipottyanó Haladás. A portál azt írja, az önkormányzat kemény feltételekhez szabja a 150 millió forintos támogatást, Homlok Zsolt (Mészáros Lőrinc veje) pedig nem fogja megmenteni a csőd szélén táncoló klubot.

Mint olvasható, a klubot üzemeltető Haladás Labdarúgó Kft. már korábban azzal a kéréssel fordult a szombathelyi önkormányzathoz, mint kisebbségi tulajdonoshoz, hogy dobjon neki mentőövet és 150 millió forinttal segítse ki a gazdálkodását. Erre az önkormányzat azt válaszolta, hogy ha a Haladás eleget tesz a szigorú feltételeknek, akkor hajlandóak odaadni az összeget, ami gyakorlatilag az éves 50 millió forintos támogatás, csak éppen háromévnyit előre megkapnak.

Az Úgytudjuk szerint a feltételek a következők:

  • Teljes átvilágítás lesz a klubnál, hogy meg tudják nevezni, az összes felelőst, akik a kialakult helyzetért tettek.
  • A tulajdonosok tegyék be a pénzt, ténylegesen tegyék a számlára a pénzt. Készfizető kezességet kell vállalniuk, ami azt jelenti, hogy ha nem kapják meg a licencet, akkor azonnal vissza kell fizetniük a kapott pénzt.
  • A most adott pénzt előrehozott támogatásként számolják el. Vagyis három évig nem kap több önkormányzati támogatást a klub.

Kedden ismét összeült a szombathelyi közgyűlés, ahol napirendi pont volt a Haladás támogatása. A teremben tartózkodott a csapat ügyvezetője, Tóth Miklós, aki azt mondta, a Haladás nem fogja aláírni a támogatási szerződést, ha a kezesség és az a pont bent marad, ami szerint az önkormányzat teszi utoljára a pénzt a cégbe, előtte, arányosan minden tulajdonos bepakolja a saját összegét.

Gyors frakcióvezetői egyeztetés következett majd a képviselők arra jutottak, hogy minden marad a régiben, így nem veszik ki ezt a két pontot.

A Haladás tehát kap pénz, ha előtte minden tulajdonos befizeti a cégbe a saját részét, akkor utoljára a szombathelyi önkormányzat is odaadja a 150 millió forintot.

Az azonban már a döntés előtt elmondta az ügyvezető, hogy ők így ebben a formában nem fogadják el a támogatást. Időközben kiderült, hogy a megmentőként várt Homlok Zsolt a klub közgyűlésén kijelentette, nem veszi meg a Haladást.

Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Olvasói sztorik