Magyar foci

A hatalmas baki után üres teremben sorsolták újra a Fradi párharcát

Az UEFA elismerte a hibát és bocsánatot kér mindenkitől.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az UEFA óriási bakit vétett a Bajnokok Ligája-selejtezők sorsolásakor: először úgy volt, hogy a Ferencváros idegenben kezdi a bolgár Ludogorec elleni párharcot, de az európai szövetség később arról tájékoztatta a Fradit, hogy hazai pályán játssza az első meccset.

Az Origo Sport emiatt még kedden levelet írt az UEFA-nak, amely részletes válaszából kiderül, hogy nem mindennapi hiba történt. A sorsolás során a kiemeltek és a nem kiemelt csapatok táljából egy-egy golyót kell kivenni, és azt a középen álló üres tálba helyezni, majd megkeverni ezeket és sorsolni.

Kiemelt lesz a Fradi a második BL-körben, ha továbbjut
Így is kaphat nagyon kemény ellenfelet a magyar bajnok, de akár szerencséje is lehet.

A sorsolást végző személy ott követte el a hibát, hogy amikor megfogta a Ludogorec nevét tartalmazó golyót, azt nem tette bele a tálba, hanem úgy tekintette, hogy akkor ebben a golyóban lévő csapat lesz a pályaválasztó. Tehát elmaradt a keverési procedúra.

Ezt a hibát a sorsolást levezető személy sem észlelte. A teljes sorsolás vége után, az azt felügyelő cég – az Ernst and Young – jelezte az UEFA-nak a hibát, rövid tanácskozás után pedig úgy döntöttek, hogy a sorsolást meg kell ismételni.

Ezt azonban a nyilvánosság már nem láthatta, ugyanis egy üres teremben zajlott le. Ekkor már a keverés is megtörtént, majd elsőnek a Fradit húzták ki, tehát így a magyar csapat lett a pályaválasztó ebben a párharcban.

A levél végén az UEFA bocsánatot kér mindenkitől, de megjegyzik, hogy mindez a többi csapatra nem volt hatással, csak annyi a változás, hogy a Fradi nem idegenben, hanem hazai pályán kezdi meg a BL-selejtezőt – írja az Origo.

Kiemelt kép: Ferencváros Facebook

Olvasói sztorik