Magyar foci

Mészáros Lőrinc veje veheti meg a Haladást

Homlok Zsolt 2013 óta a Haladás VSE elnöke. Évek óta beszélnek arról, hogy átveszi a futballcsapatot működtető kft.-t is.

Még márciusban borult a bili, akkor derült ki, hogy komoly likviditási gondjai támadtak a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának. Az NB I-es szezont még befejezték, ám ez kieséssel zárult, így a 2019–2020-as évadban csak az NB II-ben szerepelhetnek.

Százmilliók tűntek el a Haladásnál
A bevételkiesés okozza az anyagi nehézségeket Tóth Miklós ügyvezető igazgató szerint.

Már akkor megírtuk, hogy helyi forrásaink szerint a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság vevőt keres: állítólag a tartozás átvállalása mellett nyolcszázmillió forintért bárki megveheti a futballcsapatot. A klub többségi tulajdonosa jelenleg Illés Béla korábbi válogatott labdarúgó.

A bajnoki rajt előtt azonban ez változhat, ugyanis a Rangadó.hu úgy értesült, hogy a Fidesz-közeli nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt – aki 2013 óta a Haladás VSE elnöke – megegyezett Illésékkel, és megveszi a futballcsapatot működtető kft.-t. A tulajdonosváltás a már ezen a héten hivatalossá válhat.

Honlapunk információi szerint az NB II-es csapatnak éppen az elhúzódó egyeztetések miatt nincs vezetőedzője sem. Másra bízták volna Illésék a csapatot, mint akire Homlok Zsolt fogja bízni.

Korábbi cikkünkben megírtuk: Homlok Zsolttal 2016 szeptemberében fordult meg a világ, akkor menesztették a korábban a Haladás futballcsapatánál névadó szponzorként működő Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról, és azután indult el a vállalkozói karrierje. 2017-ben házasodtak össze Mészáros középső lányával, Ágnessel.

Beházasodott a Mészáros családba és lassan meg is van az első milliárdja
Homlok Zsolt tavaly vette feleségül Mészáros Lőrinc lányát. Ennek megfelelően jó éve volt, csak egyik cégéből 855 millió forintot vehetett ki.

Próbáltuk telefonon elérni Illés Bélát, hogy megkérdezzük, valóban eladták-e a Haladást működtető céget, de nem jártunk sikerrel.

A fentieket alátámasztja a Nyugat.hu októberi cikke, amely azt írta, „évek óta hallani arról, hogy Homlok Zsolt megvásárolná a klubot. A számok nagyságrendileg 6-800 millió forintról szólnak”.

Kiemelt kép: Nyugat.hu/Vágvölgyi Bálint

Olvasói sztorik