Magyar foci

Dzsudzsák: Nem kell elszállunk, nem is engedhetjük meg magunknak

Újabb győztes Eb-selejtező után énekelhette a magyar válogatott a szurkolótáborral együtt a himnuszt, Wales legyőzése után szeptemberig biztos Marco Rossi csapata áll a csoport élén.

A csapatkapitány, a 102. válogatott meccsén pályára lépő Dzsudzsák Balázs a győzelem után azt magyarázta, hogy a külföldi klubcsapataiban elért sikerei sem értek soha annyit, mint amikor a válogatottal élt át eredményes időszakot.

Felemelő az a hangulat, ami a stadionban vagy az országban uralkodik, ha nyerünk egy-két meccset, és semmihez sem hasonlítható, amikor tizennyolc ezren torkunk szakadtából énekeljük a himnuszt. A csapat és az ország egy szívként dobban, amire legutóbb két-három éve volt példa. Remélem, hogy ez az út a Puskás-stadionba vezet, ahol turistaként már jártunk, és célnak tűztük ki magunk elé, hogy Eb-meccset is játszhassunk ott. Nem kell elszállunk és azt hinnünk, hogy már továbbjutottunk. Nem engedhetjük meg ezt magunknak. Ugyanúgy alázatosan kell játszanunk, mint eddig és az utolsó percig csúszni-mászni

– mondta Dzsudzsák az M4 Sportnak.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Olvasói sztorik