Magyar foci

Nem Marco Rossi ül a válogatott kispadján Wales ellen

Cosimo Inguscio helyettesíti az eltiltott szövetségi kapitányt.

Cosimo Inguscio helyettesíti majd a Groupama Arénában az eltiltott Marco Rossit a magyar válogatott kedd esti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén, Wales ellen.

Az olasz szakember a nemzeti csapat hétfői, Telkiben tartott sajtótájékoztatóján elmondta: automatikus eltiltást von maga után, hogy a szombati, bakui meccs hajrájában a holland bíró elküldte őt a kispadtól, ezt elfogadja, de súlyos szakmai hibának tartja, ami történt.

Nagyon felzaklattak a történtek, súlyos bírói hiba történt, csak arra tudok gondolni, hogy rossz estéje volt a játékvezetőnek. Két figyelmeztetésnek meg kellett volna előznie a kiállítást, de a bíró ezúttal ezt átugrotta, és rögtön elküldött. Nem volt összetűzésem senkivel a mérkőzést vezetők közül, ezért úgy érzem, hogy súlyos szakmai hiba történt

– mondta Rossi.

Segítője, Cosimo Inguscio nem először helyettesíti majd a szakvezetőt, a novemberi 15-i, észtek elleni Nemzetek Ligája-találkozón is ő irányította a válogatottat, miután Rossi akkor is eltiltott volt.

– A csapat nélkülem is ugyanúgy tud majd teljesíteni, mint velem, ez nem probléma. Bízom a segítőimben, tudják a dolgukat – tette hozzá Marco Rossi.

Marco Rossi érkezésével új fegyvere lett a magyar válogatottnak
Csaknem három év elteltével nyert újra tétmeccset idegenben a magyar válogatott, amely magabiztos, stabil játékkal hozta el a három pontot Azerbajdzsánból, főleg a pontrúgásoknak hála. Elemzés.

A riválisról beszélve Rossi elmondta, hogy 4-5 mérkőzésüket is kielemezték, szerinte nincs sok gyenge pontjuk, erősségüknek tartja ugyanakkor azt, hogy az előreívelésekből gyorsan alakítanak ki veszélyes helyzeteket, a játékosok gyorsak, jó az állóképességük. Külön kiemelte David Brooksot és a Manchester Unitedhez szerződő Daniel Jamest, utóbbi szerinte úgy gyorsul, mint Usain Bolt.

– Ha szabad teret engedünk nekik, akkor nagyon megjárhatjuk, ezt kell elkerülnünk – vázolta a várható taktikát az olasz mester.

A vendégek legnagyobb sztárjáról, a Real Madridban játszó Gareth Bale-ről úgy fogalmazott: az ilyen típusú játékokkal kapcsolatban soha nem lehet megnyugodni, még ha nem is nyújtanak jó teljesítményt, 30 másodperc alatt el tudnak dönteni egy meccset.

– De rajta kívül is sok nagyon jó játékosa van Walesnek. Szeretnénk megszerezni a három pontot, mindent elkövetünk ezért, de tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz – hangsúlyozta.

A magyar és a walesi válogatott kedden 20.45 órától csap össze a Groupama Arénában, és amennyiben a hazaiak pontot szereznek, biztosan az E csoport élén maradnak. Marco Rossi irányítása alatt a magyar válogatott még százszázalékos hazai pályán.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik