Magyar foci

Szinte biztos, hogy a magyar válogatott elveszíti szövetségi kapitányát

Marco Rossi többmeccses eltiltást is kaphat.

Megírtuk: nem tudni, hogy Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya leülhet-e a kispadra jövő kedden, a Wales elleni találkozón, mivel az olasz szakvezetőt a játékvezető elküldte a pálya széléről szombat este, amikor egy bedobást reklamált az Azerbajdzsán elleni siker során.

Elvesztette a kapitányát a magyar válogatott?
Marco Rossi tavaly novemberben kétmeccses eltiltást kapott, Bakuban pedig elküldték a kispadról.

Elég valószínű, hogy eltiltást von maga után az eset, bár hivatalos megerősítés mineddig még nem érkezett. Mivel azonban a magyar kapitánynak a múltból van egy egymeccses felfüggesztett eltiltása is, így kérdés, ha valóban nélkülöznie kell őt a nemzeti csapatnak, akkor hány mérkőzsére. Az M4 Sport szerint a Wales elleni, keddi Eb-selejtezőn

szinte biztosan nem lehet ott.

– Attól is függ, mi kerül be a jegyzőkönyvbe, de ha elküldik az edzőt a kispadtól, akkor az kiállítást jelent, úgyhogy valószínűleg mindenképpen eltiltást vonz majd maga után. Amennyiben így lesz, az ő hiánya nagyon nagy hátrányt jelent majd, mert együtt él a játékkal és meccs közben hatással tud lenni a csapatra. Akár a testbeszédével vagy a motivációjával, de akár taktikailag is tud változtatni a játék képén – mondta Hajnal Tamás, az M4 Sport egyik szakértője, akivel egyetértett Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány is.

– Nem értem a játékvezetőt. Egy edzőből az oldalvonal mellett kiszakadhat egy mozdulat, vagy egy csúnyább kifejezés, de egy ilyen mérkőzésen, a 87. percben elküldeni valakit a kispadtól, mikor már minden eldőlt… Érthetetlen.

Kiemelt kép: MTI

Olvasói sztorik