Magyar foci

Elvesztette a kapitányát a magyar válogatott?

Marco Rossi tavaly novemberben kétmeccses eltiltást kapott, Bakuban pedig elküldték a kispadról.

Nem tudni, Marco Rossi leülhet-e a kispadra jövő kedden, a Wales elleni találkozón. A magyar válogatott olasz szakvezetőjét a játékvezető elküldte a kispadtól szombat este, amikor egy bedobást reklamált.

Elsőre meglehetősen erős ítéletnek tűnik, hiszen a bakui összecsapás (csak a rend kedvéért: 3–1-re diadalmaskodott a magyar válogatott) a végéhez közeledett, és úgy tűnt, Rossi semmi olyat nem tett, ami a döntést indokolta volna. Nagy baj lenne, ha Dzsudzsák Balázsék „elveszítenék” a kapitányukat, aki tavaly novemberben kétmeccses eltiltást kapott az európai futballszövetségtől.

Rossit az indoklás szerint azért büntette meg az UEFA fegyelmi bizottsága, mert a Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés alatt és után sportszerűtlen viselkedést tanúsított.

A szombati esetről így nyilatkozott az M4 Sportnak.

Elnézést kérek a történtekért, az én olvasatomban egészen hihetetlen, hogy elküldött a játékvezető. Háromszor kérdeztem meg tőle, miért hozott ilyen döntést. Egyetlen csúnya szó sem hagyta el a számat, ugyanakkor tudomásul kell venni, hogy a labdarúgás nem színház. A bedobás kapcsán érdeklődtem, hihetetlen, hogy elküldött

– magyarázta Marco Rossi.

Kiemelt kép: MLSZ/Twitter

Olvasói sztorik