Magyar foci

Mezőkövesdről tért vissza a balhátvéd, maradna a Fradiban

Silye Erik is bizonyíthat Szerhij Rebrov vezetőedzőnek.

Silye Erik 17 évesen csatlakozott a Ferencvároshoz, a Ligakupában és a Magyar Kupában is játszott tétmérkőzést az együttesben. A 22 esztendős balhátvéd az előző három évben egyaránt kölcsönben futballozott: két szezont az NB II-es Soroksárban, a legutóbbi idényt a hatodik helyen végzett Mezőkövesdben töltötte, és 20 meccsen is pályára léphetett az NB I-ben.

Silye a felkészülést a Ferencvárossal kezdhette el, így természetesen ott van az ausztriai edzőtáborában is. A futballista megfogadná Szerhij Rebrov tanácsát, és harcosságával, motiváltságával fel akarja hívni magára a figyelmet.

Örömmel jöttem vissza, és megpróbálom beverekedni magam a csapatba

– fogalmazott a klub honlapjának. Segíti a helyzetét, hogy bár többen is tudnak balhátvédként játszani a csapatban, Marcel Heister személyében egy klasszikus balbekk a riválisa.

– Ha a posztomon három ember lenne még rajtam kívül, akkor is ugyanilyen motivált lennék, hiszen mi lenne annál nagyobb siker Magyarországon, mint a Ferencváros kezdő tizenegyében pályára lépni? Egy emberrel kell megküzdenem, vagy néggyel, nem oszt, nem szoroz. Mindent megteszek, hogy előbb vagy utóbb, de a Fradi kezdőjében legyek.

Hozzátette: Rebrov annyit kért tőle, mutassa meg magát, mutasson extrákat, és ha úgy látja a szakmai stáb, akkor biztosan megkapja a lehetőséget. Az ukrán vezetőedző korábban elmondta a kölcsönből visszatérő labdarúgókra, hogy „ők is a mi játékosaink”

Ahogy mondtam: mindenki megkapja az esélyt, ha keményen dolgozik. Szeretném látni, hogy azok a játékosok, akik itt vannak, motiváltak. Meg kell mutatniuk, hogy milyen minőség van bennük.

Kiemelt kép: FradiMédia

Olvasói sztorik