Magyar foci

Gera otthagyja a Fradit, átveszi az U21-es válogatottat

Számára is emlékezetes lesz a novemberi Magyarország–Uruguay stadionavató.

Ahogy arról beszámoltunk, november 15-én a világranglista hatodik helyén álló Uruguay ellen avatja fel a Puskás Arénát a magyar válogatott.

Az esemény egyben búcsúmérkőzés is lesz: Gera Zoltán, az elmúlt évek kiemelkedő hazai labdarúgója (97 válogatott mérkőzésen 26 gól) tavaly egy sérülést követően egyik napról a másikra volt kénytelen abbahagyni sikeres pályafutását. Ennek része volt magyar bajnoki címek és Magyar Kupa-sikerek mellett a 2010-es Európa Liga-döntője a Fulhammel, vagy a 2016-os Eb, amelyen a torna legszebb gólját szerezte a későbbi győztes Portugália ellen.

Ahogy arról az mlsz.hu beszámol, klubja, a Ferencváros és az MLSZ ezen a találkozón a szurkolókkal közösen búcsúzik el Gerától, aki július elsejétől átveszi a 2021-es, magyar-szlovén rendezésű Eb-re készülő U21-es válogatott vezetését. Mivel a feladatkör teljes embert kíván, Gera Zoltán megállapodott a magyar bajnok vezetőségével, hogy egyelőre távozik a zöld-fehérek szakmai stábjából. Egyidejűleg az A-válogatottban, Marco Rossi mellett is folyamatosan csökkentik feladatait a szezon végéig, hogy minél hamarabb száz százalékosan az U21-es korosztályra koncentrálhasson.

Nagy megtiszteltetés, hogy a jövő szempontjából talán legizgalmasabb korosztállyal foglalkozhatok vezetőedzőként, és külön motiváció mindannyiunknak, hogy 2021-ben a szlovénokkal közösen mi rendezzük az első 16 csapatos Eb-t. Büszke vagyok a Ferencvárosnál végzett munkámra is, amelyet fájó szívvel hagyok abba. Mint elmondtam a klub vezetőinek is, nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam, sokat tanultam az elmúlt időszakban, és örülök neki, hogy együtt ünnepelhettük a klub 30. bajnoki címét. Mostantól pedig minden erőmmel az U21-es válogatott eredményességéért dolgozom

– idézi Gera Zoltán az MLSZ honlapja.

Kiemelt kép: AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA

Olvasói sztorik