Magyar foci

Van olyan magyar focista, aki túl drága a Vidinek?

Az elmúlt években a Mol Vidi FC számos külföldön légióskodó magyar játékost csábított haza Huszti Szabolcstól kezdve Elek Ákoson át Futács Márkóig.

A következő hazatérő a lengyel Legia Warszawában játszó Nagy Dominik lehet, aki a szezonban 30 meccsen 5 gólt és 8 gólpasszt jegyzett a varsói klubban.

Ami a Vidi helyzetét nehezítheti, hogy már télen is volt érdeklődés Nagy iránt, és akkor a Legia 3,5-4 milliós vételárat kért érte, írja az Interia Sport nevű lengyel oldal.

A hatszoros válogatott szélső szerződése még két évig érvényes a lengyel klubnál, a Transfermarkt egyébként 1,5 millió euróra teszi az árát. Emlékezhetünk rá, hogy a 24 esztendős futballista korábban négy évig szerepelt a Ferencvárosban, majd tavaly néhány mérkőzés erejéig – kölcsönben – visszatért. Ha a fehérváriaknak sikerül megszerezniük Nagy Dominikot, az megint olajat önt a parázsra: az elmúlt hetekben jelentős indulatokat gerjesztett, hogy a Vidi „elhappolta” a Fradi orra elől az Üllői út egyik nagy kedvencét, az ukrán Ivan Petrjakot.

Ha Nagy végül lelép, akkor az ötödik nyári távozója lehet a Legiának, előtte már Kasper Hamalainen, Adam Hlouszek (Viktoria Plzen), Michal Kucharczyk és Sebastian Szymanski (Dinamo Moszkva) is elhagyta a második helyen záró varsóiakat.

Kiemelt kép: Szaniszló Róbert / NurPhoto

Olvasói sztorik