Magyar foci

Megszólalt a tulajdonos: Torghelle Sándor elhagyja az MTK-t

A legtöbb rutinos játékos távozik, Kanta József egy évet még maradhat.

Mozgalmas napok zajlanak az NB I-ből kieső MTK Budapestnél. Hétfőn bejelentették a klub első nyári igazolását, szerdán kiderült, hogy a két év óta vezérigazgatóként dolgozó Zakor Sándor lett az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. kizárólagos tulajdonosa és vezetője, míg csütörtökön eldőlt, hogy a német Michael Boris veszi át az NB II-ben a csapat irányítását. A korábban magyar utánpótlás-válogatottakat irányító német szakember Japánból tér vissza Magyarországra.

Michael Boris lett az MTK vezetőedzője
A korábban magyar utánpótlás-válogatottakat irányító német szakember Japánból tér vissza Magyarországra.

A változások kapcsán Zakor Sándor nyilatkozott az InfoRádióban. Elmondta, az edzőválasztásnál egyetlenegy szempont lebegett a szeme előtt.

Bátran nyúljon a fiatalokhoz, tegye be őket a csapatba a feljutásért folytatott harcban, és olyasvalaki legyen, aki ismeri az 1997 és 2002 között születettek korosztályát.

Ez döntött Michael Boris mellett. A játékoskeret is átalakul.

Nagy változások lesznek, az öreg, vagy fogalmazzunk úgy, a pályafutásuk befejezéséhez közeledő játékosoktól megválunk, gyakorlatilag majdnem mindenkitől, és olyan, fiatal, már az NB II-ben bizonyított kölcsönjátékosokat hozunk vissza, akiknek már van felnőtt tapasztalatuk, illetve a bajnokságot nyert U19-es csapatunkból fogunk több embert átvenni az első keretbe

– sorolta Zakor.

Az elsőként említett kategóriába tartozik például a válogatottban is megfordult Torghelle SándorKanta József és Balogh Béla, a klub első akadémistái. Velük kapcsolatban Zakor elmondta, jelen állás szerint Kanta József egy évet még maradhat, segíteni visszajutni az első osztályba, a többi idős labdarúgó viszont befejezte az MTK-nál. Eszerint távozik Torghelle és Balogh is.

Torghelle Sándor: Fogalmam sincs, hogyan tovább
A 37 éves, 42-szeres válogatott labdarúgó vasárnap újra az NB II-ben találta magát. Kérdés, mi vezetett az újabb kudarcig, mi lesz vele nyártól.

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik