Magyar foci

Dzsudzsák: Sosem az motivált, hogy a kétkedőknek bizonyítsak

Az azeriek és a walesiek ellen úgy fel kell szívniuk magukat, hogy akár a betonfalnak is nekifussanak.

“Nem bántam meg, hogy tavaly nyáron az al-Ittihad Kalbához szerződtem, mert így véget ért a bizonytalanság, a klubban elvégzett munkának köszönhetően utolértem magam, és a magyar válogatottba is visszakerültem. Amikor aláírtam, a játéklehetőség volt a legfontosabb. Megkaptam, így minden adva van ahhoz, hogy megfelelő formában érkezzek a válogatotthoz, és ne lógjak ki a sorból” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Dzsudzsák Balázs, aki a 11. helyen záró csapatban 20 bajnokin 4 gólt és 8 gólpasszt jegyzett.

Klubja után most már Dzsudzsák a válogatottra koncentrál, hiszen júniusban előbb Azerbajdzsán,majd Wales lesz a magyar csapat ellenfele az Eb-selejtezőkön. Az azeriek elleni meccset a szélső előzetesen még a vb-ezüstérmes horvátok elleninél is nehezebbnek érzi, és arra számít, hogy ellenfelünk bekkelni fog, és próbál hasznot húzni a hibáinkból.

Az azeri győzelem óriási lökést adhatna. Ha úgy futnánk neki a walesiek elleni ütközetnek, hogy hat pontunk van, idehaza aligha maradnánk pont nélkül. Bakiban a játékosok hozzáállásának hatalmas szerepe lesz, az a kilencven perc fejben dől el. Az idény két utolsó tétmérkőzésére úgy fel kell szívnunk magunkat, hogy ha kell, a betonfalnak is nekifussunk. Mindent, sőt még annál is többet ki kell adnunk magunkból, egyenesen eksztázisban kell pályára lépnünk. Ne szépítsük, a horvátok elleni győzelem csak akkor ér valamit, ha Azerbajdzsánban is három pontot szerzünk.

– elemezgette az esélyeket a csapatkapitány.

Dzsudzsák behívása gyakran megosztja a szurkolókat, erre ő azt mondta, sosem az motiválta, hogy a kétkedőknek bizonyítson, mert pontosan tudja, mire képes.

„Azért sikerült úgy a horvátok elleni találkozó, ahogy, mert akárcsak korábban, a világbajnoki ezüstérmes ellen is kitettem a szívemet-lelkemet a pályára. Nem érdekelt, ki az ellenfél, csak arra összpontosítottam, hogy megmutassam, nem véletlenül kaptam meghívót. Úgy érzem, sikerült, mert az arab bajnokságból érkezve a világ egyik legerősebb együttese ellen két gólpasszal vettem ki a részem a győzelemből” – mondta Dzsudzsák, aki az azeriek ellen 101. mérkőzését játszhatja a válogatottban.

Olvasói sztorik