Magyar foci

Magyar Kupa: a Vidi durván beleszállt Iványi játékvezetőbe

Elég sportszerűtlen, inkább hangulatkeltő címet tett közölt honlapján a kupagyőzelem után a fehérváriak honlapja. Azt követően is bíróznak, hogy szombat este 2-1-re legyőzték a Honvédot, ezzel megnyerték a Magyar Kupát. Ráadásul mindezt úgy teszik, hogy a cikkben meg sem magyarázzák, miért gondolják Iványi Zoltán játékvezetőről, a Honvéd mezbe öltözött, a kispestieket erősítette velük szemben.

Azon túl, hogy ez nem stílusos, ráadásul nem igaz. Megpróbáljuk megmagyarázni, miért nem.

A Vidi honlapja nyilván azt kéri számon az Év játékvezetőjén, hogy a 66. percben nem adta meg Stopira gólját. Iványi minden bizonnyal azért fújta vissza a szabadrúgást, mert Huszti Szabolcs pár méterrel előrébb tette le a labdát, mint ahol a szabálytalanság történt és onnan végezte el ravaszul. Ha valóban így volt – ezt mindenki döntse el maga –, azzal előnyt szerzett, ami szabálytalan.

Megjegyezzük, ha valakinek, úgy a Honvédnak lenne panaszkodásra oka, lévén Iványi játékvezető nemhogy a Vidit sújtotta ítéleteivel, hanem inkább a Honvédot. Íme két felvetés a Honvéd fórumokról:

1, Iványi Zoltán a Vidi egyenlítő gólja előtt nem engedte beállni a sérülés miatt cserét kérő Uzoma helyére Kukocsot, így Scsepovics találatánál  nem egyenlő feltételek mellett, hanem emberhátrányban játszottak a kispestiek.

2, Olyanért valóban láttunk már azonnali piros lapot – sőt, utólagos eltiltást –, amikor egy játékos messziről, „túlzott erőbedobással”, messziről berepülve, nyújtott, páros lábbal ugrik bele a labdába, úgy, hogy a ballal ugyan a labdát, de jobb lábával ellenfele térdét veszi célba. Stopira ezt tette Gazdaggal a 26. percben, akit később sérülés miatt le is kellett cserélni.

facebook.com

Honlapunk mindkét kiragadott eset ellenére úgy értékel; Iványi jól vezette az amúgy főleg a Vidi -játékosok részéről olykor kőkemény, a sportszerűség határát átlépő, feszült hangulatú mérkőzést. (Kiemelt kép: molvidi.hu)

Magyar Kupa, döntő, eredmény:

BUDAPEST HONVÉD–MOL VIDI FC 1–2 (1–0)

Budapest, Groupama Aréna, 12 777 néző. Játékvezető: Iványi

BP. HONVÉD: Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Heffler T., Gazdag (Ben-Hatira, 69.), Nagy G., Uzoma – N’Gog (Danilo, 76.), Holender. Vezetőedző: Supka Attila
VIDI: Kovácsik – Fiola (Kovács I., a szünetben), Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai (Futács, 73.), Elek Á. (A. Hadzic, a szünetben) – Nikolov, Nego, M. Scsepovics – Huszti. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Holender (14. – 11-esből), ill. M. Scsepovics (80.), A. Hadzic (91.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik