Magyar foci

Hatvanöt éve történt: az angolok egy hétre jöttek, hét eggyel mentek

Hat hónappal az Évszázad mérkőzése, a londoni Anglia-Magyarország 3:6 után, 1954. május 23-án Budapesten adott visszavágót a magyar labdarúgó-válogatott az angoloknak.

Hat hónappal az Évszázad mérkőzése, a londoni Anglia–Magyarország 3:6 után, 1954. május 23-án Budapesten adott visszavágót a magyar labdarúgó-válogatott az angoloknak.

Napra pontosan 65 évvel ezelőtt Sebes Gusztáv szövetségi kapitány a Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Lóránt Gyula, Lantos Mihály, Bozsik József, Zakariás József, Tóth József, Kocsis Sándor – Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán tizenegynek adott bizalmat. Az angolok egy hétre jöttek, hét eggyel mentek – így szól azóta is a magyar futballtörténelem egyik legjobb szójátéka. Íme a korabeli tudósítás a mérkőzésről.

Ez volt a két válogatott sorrendben hetedik egymás elleni mérkőzése és a magyarok harmadik győzelme. Azóta a két válogatott még tizenöt alkalommal találkozott. A történelmi mérleg: 15 angol-, 5 magyar győzelem és két döntetlen.

A magyar válogatott a mérkőzés lefújása után, középen a Grosics helyére a 77. percben becserélt Gellér Sándor kapussal. Fotó: vmek.niif.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik