Magyar foci bajnokok ligája

Marozsán: Olyan az egész, mint egy film

Az Olympique Lyon női csapata nem túlzás azt állítani, hogy lefocizta a Bajnokok Ligája döntőjében az FC Barcelonát a pályáról.

Marozsánék egy félidő alatt kiütötték a Barcát a BL-döntőben
Ada Hegerberg triplázott, de a budapesti születésű Marozsán Dzsenifer is betalált, a katalánok csak szépíteni tudtak a hajrában.

A 4-1-s siker során az első gól pont annak a Marozsán Dzsenifernek a nevéhez fűződik, aki Magyarországon született.

Olyan az egész, mint egy film. Brutálisan jók voltunk az első félidőben, minden bejött. Az, hogy gólt is lőttem rettentő boldoggá tesz, nem lehetett volna szebb ez az este

– értékelt a német válogatott támadó a 24.hu-nak.

Kérdésünkre, miszerint készült-e valamilyen különlegességgel a meccs előtt, nemmel válaszolt, de elárulta, hogy ezúttal is a magyar és német zászlóval díszített cipőjében lépett pályára, mint mindig. A Groupama Aréna közönsége viszont elvarázsolta teljesen.

Számítottam a közönség szeretetére, de ez egészen elképesztő volt! Akármit csináltam, mindenre óriási tapsvihar volt a válasz, az egész stadion velem volt. Már a bemelegítésnél éreztem, hogy valami nagy dolog van készülőben.

A döntőt egyébként úgy értékelte Marozsán, hogy a gyors gólokkal – amely a csapat taktikájának szerves része – magukhoz ragadták a kezdeményezést, félidő után pedig visszább álltak, hiszen 4-0 után már nem kellett idegeskedniük.

A Lyon  a 2001-ben alapított sorozat legeredményesebb klubja, nyolc döntőjéből már a hatodikat nyerte a francia csapat, ráadásul negyedik éve folyamatosan ül Európa trónján. A franciák érdemét növeli továbbá, hogy a Barca úgy jutott döntőbe, hogy gólt sem kapott az egyenes kieséses szakaszban.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik