Magyar foci

Az U17-es válogatott edzője nem szégyenkezik a spanyolok elleni vereség miatt

Preisinger Sándor szerint el kell engedni azt a találkozót, és ki kell jutni a világbajnokságra.

U17-es magyar válogatottat egy kevés választotta el attól, hogy újabb bravúrt végrehajtva bebiztosítsa helyét az írországi Európa-bajnokság elődöntőjében és egyben a világbajnokság mezőnyében. A spanyolok elleni negyeddöntő második félidejében óriásit küzdött a csapat, Ominger Gergő remek találatával visszajött egygólos hátrányból, és végül a háromperces hosszabbítás végéig megőrizte az 1-1-es döntetlent.

A tizenegyespárbajban azonban nem volt szerencsénk, a spanyolok mind az öt lövésből betaláltak, mi egyet elhibáztunk, így ellenfelünk jutott a legjobb négy közé, nekünk pedig marad a csütörtöki helyosztó, melyen a belgákkal játszunk az 5. helyért, valamint az utolsó világbajnoki kvalifikációért.

A Fradit még a máltai, litván és örmény bajnok is előzi az erőrangsorban
Az Európai Labdarúgó-szövetség rangsorában rendkívül hátul kullog az FTC.

– Nem kell szégyenkeznünk a spanyolok elleni mérkőzés miatt, döntetlent játszottunk Európa egyik legjobb korosztályos csapata ellen, és az, hogy végül melyik válogatott jutott tovább, részben a szerencsén múlt – nyilatkozta az MLSZ honlapjának Preisinger Sándor szövetségi edző. – Sokat fejlődött a torna eleje óta a csapat, úgy érzem, a játékosok végre kezdik elhinni magukról, hogy bárki ellen képesek jó eredményt elérni. Mindenkit megviselt a vereség, de muszáj felállni, ez is hozzátartozik az élsporthoz. Már a spanyol meccs lefújása után elmondtam nekik, hogy óriási teljesítményt nyújtottak, büszkék lehetnek magukra, és én is büszke vagyok rájuk. Bármilyen közel is voltunk az álmunkhoz, most már el kell engednünk a spanyolok elleni meccset, mert továbbra is megvan a lehetőségünk a vb-kijutásra, ezt kell tudni megragadni, erre kell fókuszálni.

A világbajnoki szereplés kivívásához jól ismert ellenfelet kell legyőzni az 5. helyért rendezett csütörtöki helyosztón: Belgium válogatottját.

Válogatottunk csütörtökön, magyar idő szerint 13.00 órakor lép pályára Belgium ellen a dublini Tolka Parkban.

Kiemelt fotó: www.mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik