Magyar foci

A hajrában nyert és szinte már továbbjutott az Eb-n az U17-es válogatott

A mieink Izlandot verték a 90. percben szerzett tizenegyesgóllal.

A portugálok elleni bravúrgyőzelem után Izland ellen lépett pályára az Európa-bajnokságon a magyar U17-es válogatott. A dublini csoportmérkőzésen az első negyedóra végén nagy helyzetet hagytak ki a mieink: Major, majd Zuigeber közeli próbálkozása is kimaradt. A 31. percben megszereztük a vezetést: Kosznovszky nagyszerű kiugratása után Molnár Rajmund kisodródott helyzetből lőtte ki a hosszút.

Mit veszített a Fradi, mit nyert a Vidi Ivan Petrjakkal?
Minden szempontból mérlegre állítjuk annak az ukrán fiatalembernek a teljesítményét, akiért ölre ment egymással a magyar futball két kirakatcsapata.

A második félidő szinte a semmiből sajnos rögtön egyenlítettek az izlandiak, Ellertsson volt eredményes. Tíz perccel később Baloghnak kellett nagyot mentenie hátul, majd a másik oldalon Zuigeber lövésénél védett nagyot az izlandi hálóőr.

Preisinger Sándor együttese az utolsó negyedórában is mindent megtett az újabb sikerért, aminek a 90. percben meg is lett az eredménye: Németh András tizenegyesgóllal nyerte meg a meccset, amely után a hatpontos magyar válogatott.

Amennyiben az oroszok nem verik meg Portugáliát, biztosan továbbjutottak a csoportjukból az egyeneskieséses szakaszba a mieink.

U17-es Európa-bajnokság, C-csoport, 2. forduló

Magyarország – Izland 2-1 (1-0)

Magyarország: Hegyi – Buna, Posztobányi, Balogh B., Horváth M., László D. – Kata, Major (Németh A., 60.), Kosznovszky (Ominger, 77.) – Zuigeber (Komáromi, 77.), Molnár (Szalay, 77.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor

Gólszerzők: Molnár (31.), Németh A. (90. – tizenegyesből), illetve Ellertson (48.)

Kiemelt kép: MLSZ Twitter

Olvasói sztorik