Magyar foci

Így csúszott le valójában a Ferencváros Ivan Petrjakról

A nyáron a Mol Vidihez igazoló ukrán Ivan Petrjak ügynöke a 24.hu kérdésére megerősítette, valóban vannak olyan focisták a Ferencvárosban, akik jelentősen többet keresnek annál, mint amennyiért távozó ügyfele szombat este aláírt a fehérváriakhoz. Így szerinte érthetetlen, hogy a ferencvárosi klubvezetés miért kommunikálja azt, hogy a játékos a pénz miatt választotta a Vidit.

Ivan Petrjak már alá is írt a Mol Vidihez
Úgy tudjuk, változtattak a terven, és hamarabb pont került az ügy végére.

Alekszandr Jakovenko honlapunknak elmondta, Petrjak a Fradiban is kevesebbet keresett, mint a Sahtarban, de erről valamiért senki nem beszél. A játékosügynök állítása szerint a Fradi már októberben megkereste az ukrán csapatot egy ajánlattal, de az nem volt elég jó, ám a csavar csak pár hónappal később jött.

Mi voltunk a kezdeményezők, mi kértük a klubot, hogy tegyen ajánlatot a Sahtarnak. Ez októberben meg is történt, ám a Sahtar nemet mondott. Aztán a Fradi márciusig meg sem mozdult, akkor viszont új ügynököket használva még sokkal rosszabb ajánlatot tettek le az asztalra, az ukrán klub pedig természetesen azonnal visszadobta azt

– mondta Jakovenko a 24.hu-nak.

Az ügynök szerint utána a Ferencváros három játékost szerződtetett Petrjak posztjára, ami nekik egyértelmű jelzést volt. Pár hónapja aztán a Vidi is bejött a képbe, néhány hete pedig hivatalos ajánlatot tettek a Sahtarnak, amit a klub el is fogadott.

Csak amikor megtudta, hogy a Vidi ajánlatot tett, csak akkor vette komolyan az ügyet a Fradi, és onnantól tárgyaltak komolyan a Sahtarral.

Jakovenko hozzátette: nem fogja elmondani, mennyiért írt alá játékosa új csapatához, de szerinte sokkal kevesebbet fog keresni annál, amit valójában megérdemelne.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik