Magyar foci

Óriási fizetéssel happolta el a Vidi a Fradi csillagát

Megszólalt a Fradi-vezér, Petrjak a pénz miatt vált.

Honlapunk írta meg először: a magyar bajnok Ferencváros egyik legjobbja, Ivan Petrjak (aki a Sahtar Donyecktől egy évre kölcsönben került a zöld-fehérekhez) a szezon végén távozik a klubtól, és a legnagyobb riválisnál, a Mol Vidi FC-nél folytatja pályafutását.

A szélső a szezonban  36 meccsen 6 gólt és 12 gólpasszt jegyzett eddig, nemrég egy ukrán honlap egyenesen úgy fogalmazott, hogy a 25 éves játékos újra egyenesbe hozta a karrierjét a Fradinál eltöltött hónapok során.

Úgy tudjuk, bár szerették volna megtartani, a Fradi klubvezetése nem tett időben ajánlatot a Sahtarnak sem a kölcsön meghosszabbítására, sem a végleges kivásárlására, a Mol Vidi ellenben igen. Azt is megírtuk, hogy miután fény derült az ügyre, a Fradi ráígért az utolsó utáni pillanatban a Vidi ajánlatára, de a Sahtar nem fogadta el azt.

Információink szerint pénteken a két klub, azaz a Sahtar és a Mol Vidi FC mindenben megegyezett, ahogy a játékossal is megtörtént a megállapodás, és miután Petrjak ügynöke is Magyarországra ér, aláírják a szerződést. A kialakult helyzetre Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója reagált a csakfoci.hu-nak.

– Hónapok óta tárgyalásban állt a klubvezetés Hajnal Tamás vezetésével a Sahtar Doneckkel, folyamatosan mentek az egyeztetések, és révbe is értünk, hiszen a pénteki nap folyamán Tamás jelezte, hogy sikerült is szóban megállapodnunk az ukrán klubbal Petrjak átigazolásának pontos részleteiről. Természetesen a játékossal és a menedzsmentjével is folyamatosan egyeztettünk a személyes feltételeiről, ők azonban nyíltan azt mondták, hogy a Vidi jóval magasabb fizetést kínált neki havonta. Azt is megtudtuk, hogy Petrjak ezt az ajánlatot a Fradi–Vidi bajnoki mérkőzés előtt kapta meg a fehérváriaktól. Bár mi is elmentünk a lehetőségeinket tekintve addig, ameddig tudtunk, de Petrjak szájából olyan horribilis összeg hangzott el, amit mi nem tudtunk és nem is akartunk fizetni.

Ezzel tehát eldőlt, és szinte hivatalosnak tekinthető: a következő évadban az ötszörös ukrán válogatott Petrjak a Mol Vidi FC játékosa lesz.

Kiemelt kép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik