Magyar foci

A Mol Vidi odavert a Fradinak, elvitte a legjobbját

A zöld-fehérek megint kivártak, a rivális köszönte szépen, és leigazolta Ivan Petrjakot.

Biztos akad, aki még emlékszik Josep Paintsilre, a Ferencváros ghánai szélsőjére, aki kölcsönben játszott az Üllői úton egy éven át. Ha nem emlékeznének, íme egy videó arról, mit tudott a srác:

A videó hűen tükrözi azt, mit vesztett a Fradi, amikor nem tudott időben megállapodni a támadó anyaegyesületével, a Tema Youthszal, holott állítólag elővásárlási joguk volt a zöld-fehéreknek, a még mindig csak 21 éves futballista ennek ellenére 2018 nyarán a belga Genknél kötött ki.

Lényegét tekintve a helyére kölcsönözték ki az ukrán Sahtar Donecktől Ivan Petrjakot.

Nos, információnk szerint az egy év alatt a Fradi alapemberévé, hovatovább a legjobbjává – 36 meccsén 6 gólt és 12 gólpasszt jegyez – váló szélsővel épp úgy jártak, mint a ghánaival.

A Fradi klubvezetése nem tett időben megfelelő ajánlatot a Sahtarnak sem a kölcsön meghosszabbítására, sem a végleges kivásárlására, a Mol Vidi ellenben igen és lecsapott rá.

Honlapunk úgy tudja, miután fény derült az ügyre, a Fradi kapkodva ráígért az utolsó utáni pillanatban a Vidi ajánlatára, de a Sahtar nem fogadta el azt. Az ukrán klub és a Vidi már egy hónapja tárgyal a játékos végleges megvásárlásáról, és pénteken a két klub mindenben megegyezett, ahogy a játékossal is megtörtént a megállapodás, és miután Petrjak ügynöke is Magyarországra ér, aláírják a szerződést – a Vidi végleg kivásárolja az ukrán szélsőt.

A Fradi a 18 éves Mihajlo Mudrikkal próbálja pótolni labdarúgóját.

(Kiemelt kép: www.fradi.hu)

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után nem sokkal Orosz Pál a csakfoci.hu oldalon reagált. Az FTC Zrt vezérigazgatója úgy fogalmazott:  „Hónapok óta tárgyalásban állt a klubvezetés Hajnal Tamás vezetésével a Sahtar Doneckkel, folyamatosan mentek az egyeztetések, és révbe is értünk, hiszen a pénteki nap folyamán Tamás jelezte, hogy sikerült is szóban megállapodnunk az ukrán klubbal Petrjak átigazolásának pontos részleteiről.” –, ezért cikkünket egy szóval utólag frissítettük, így:

„nem tett időben megfelelő ajánlatot”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik