Magyar foci

Szoboszlai Dominik egy év alatt megötszörözte a piaci értékét

Szoboszlai Dominik még csak idén októberben lesz 19 éves, de szó szerint berúgta a magyar-, az osztrák-, de immár a nemzetközi labdarúgás ajtaját is.

Marco Rossi kétszer is betette a válogatottba, a horvátok elleni győztes Eb-selejtezőn kezdő volt Szalai Ádám csatárpárjaként. Utóbbi meccsen feltűnő módon jól megértette egymást a Hoffenheim légiósával, másképp; Szalainak egyáltalán nem kellett diktálnia, vezényelnie hova helyezkedjen, amikor megindította a védekezést, egy másodpercet sem veszekedett vele, nem úgy, mint ahogy Kalmárral, vagy éppen Kleinhesilerrel szokott.

Szoboszlai: Ausztriában eleinte azt sem tudtam, melyik bolygón vagyok
Szoboszlai Dominik remek évet zárt, és hangosan dörömböl a Salzburg felnőtt csapatának ajtaján, miközben sokan már a magyar válogatottba követelik. Legnagyobb 2019-es vágya is a válogatotthoz kapcsolódik, de szeretne a BL-ben is bemutatkozni.

Szoboszlai az osztrák élvonalban is robbantott; idei tíz bajnokiján két látványos gól, és két gólpassz fűződnek a nevéhez.

Úgy látszik a nemzetközi futballpiac is értékeli azt a rendkívül érett játékot, amilyet fiatal kora ellenére bemutat, mert a játékosok statisztikáival, piaci értékével foglalkozó transfermarkt.com oldal immár öt millió euróra értékeli, amely azt jelenti, hogy tavaly június óta, azaz nem egészen egy év alatt, egy millióról az ötszörösére ugrott az ára.

Szoboszlai zseniális és mázlis gólpasszt is adott, majd remek gólt szerzett
A 18 éves magyar focista két gólpasszával és találatával főszereplője volt a salzburgi győzelemnek.

Ezzel a két lipcsei, Willi Orban (15 millió euró) és Gulácsi Péter (10 millió euró) mögött a harmadik legértékesebb magyar játékos, ha úgy nézzük, akkor a legértékesebb Magyarországon született mezőnyjátékos.

  • 2, Kádár Tamás, 4,5 millió euró
  • 3, Dzsudzsák Balázs 3,5 millió euró
  • 4, Nagy Ádám 2,5 millió euró
  • 5, Nagy Dominik és Kleinheisler László 1,5 millió euró

(Fotó: David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik