A Felcsútról kirúgott edző: Elmondtam nekik, mit várok, de nem értették

Radoki János egy nyilatkozatban összefoglalta, mi a probléma a magyar futballal.

December végén nevezték ki Radoki Jánost az NB I-ben szereplő Puskás Akadémiánál, de alig több mint három hónap után, a múlt hétvégén már menesztették is. A fiatalon Németországba került, ott futballozó és edzősködő szakember a csakfoci.hu-nak nyilatkozott a felcsúti időszakról, pontokba szedtük a lényegesebb dolgokat.

A játékosaim mindent megtettek a siker érdekében, hétről hétre bizonyítani akartak. Azonban a dolog hátulütője az volt, ha elmondtam nekik, félpályás letámadást (half-pressing – a szerk.) várok, azt nem értették. Olyan, mint a házépítés: ha hiányzik az alap, akkor nem lehet felépíteni a házat. Sajnos megint ott vagyunk, hogy az utánpótlásedzők nem mondták meg annak idején, mit és hogyan kell csinálni – mondta arról, mik a legnagyobb hiányosságok.

Úgy véli, a magyar válogatott kijuthat a 2020-as Eb-re, de ez annak is köszönhető, hogy megnövelték a csapatok létszámát. És egy kvalifikáció sem jelenti azt, hogy jobb lett a magyar foci, elég csak megnézni a kupacsapatainkat, akik közül egyedül a Vidi jutott főtáblára.

A Nemzeti Sportnak is elmondta, nem értették, mit akar

Radoki Jánossal a pénteki Nemzeti Sportban is megjelent egy interjú, és ott is kritikus volt. Azt mondta, hogy: „Betömünk egy lyukat, aztán egy korábbi újra megnyílik. Azt kell mondanom, ezért nem csak a játékos a hibás, hiszen amíg idáig eljutott, másik is dolgoztak vele. Nagyon nagy probléma, ha valaki egy NBI-es csapatban hallja először, hogy mit miért gyakorlunk.”

Ez a cikk a bevett szokással ellentétben nem jelent meg online, ott csak Komjáti András nyilatkozata volt olvasható, aki a klubigazgató, és akivel befejezi a csapat a szezont. Ő azt mondta: „Az biztos, hogy Radoki János megkövetelte a rendet és a fegyelmet, és nagyon sokat edzett nála a csapat, hiszen az általa elképzelt letámadásos futballhoz kiemelkedő erőnlét szükséges. Mégis, az eredmények kikezdték az önbizalmat, és néha az volt a benyomásunk, túl sok információt kapnak a játékosok, akik nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is elfáradtak.”

Fotó: pfla.hu