Magyar foci

Lipcsei csapata óriási pofont adott a Puskás Akadémiának

Az NB II-es Soroksár kiharcolta a továbbjutást a Magyar Kupában.

Jókora meglepetésre a Puskás Akadémia három héttel ezelőtt képtelen volt előnyt szerezni a Soroksár elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első felvonásán. Szerdán sem ment jobban Rádoki János csapatának, amely ezúttal is 1–1-et játszott, majd a hosszabbítást követő tizenegyespárbajban kiesett.

Az NB II hatodik helyén álló együttes Kovács – Molnár, Dvorschák, Valencsik, Bor – Gyömbér, Huszák- Gárdos, Lőrinczy, Orosz – Pál összeállításban rajtolt szerdán. Az élvonalbeli Puskás kezdője: Hegedűs L. – Szolnoki, Heris, Hegedűs J., Nagy – Spandler, Urblik – Tamás, Arabuli, Kiss – Vega.

Érdekes módon mindkét együttes 3–0-s bajnoki vereséggel futott neki a kupameccsnek: Lipcsei Péter tanítványai Zalaegerszegen, míg a Puskás Akadémia Szombathelyen zakózott.

A szerdai visszavágón a grúz Bacsana Arabuli góljával került előnybe a vendégcsapat, ám a Soroksár ezúttal is egyenlített: Lőrinczy Attila harcolta ki a hosszabbítást. A továbbjutásról a hallatlanul izgalmas tizenegyespárbaj döntött, melyből – hét kör után – a Soroksár került ki győztesen.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Soroksár–Puskás Akadémia 2–1 (0–1, 1–1) – tizenegyesek után

Gólszerző: Lőrinczy (82.), illetve Arabuli (31.)

Továbbjutott: a Soroksár 3–2-es összesítéssel.

Nyitókép: pfla.hu

Olvasói sztorik