Magyar foci sport

Lipcsei csapata óriási pofont adott a Puskás Akadémiának

Az NB II-es Soroksár kiharcolta a továbbjutást a Magyar Kupában.

Jókora meglepetésre a Puskás Akadémia három héttel ezelőtt képtelen volt előnyt szerezni a Soroksár elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első felvonásán. Szerdán sem ment jobban Rádoki János csapatának, amely ezúttal is 1–1-et játszott, majd a hosszabbítást követő tizenegyespárbajban kiesett.

Az NB II hatodik helyén álló együttes Kovács – Molnár, Dvorschák, Valencsik, Bor – Gyömbér, Huszák- Gárdos, Lőrinczy, Orosz – Pál összeállításban rajtolt szerdán. Az élvonalbeli Puskás kezdője: Hegedűs L. – Szolnoki, Heris, Hegedűs J., Nagy – Spandler, Urblik – Tamás, Arabuli, Kiss – Vega.

Érdekes módon mindkét együttes 3–0-s bajnoki vereséggel futott neki a kupameccsnek: Lipcsei Péter tanítványai Zalaegerszegen, míg a Puskás Akadémia Szombathelyen zakózott.

A szerdai visszavágón a grúz Bacsana Arabuli góljával került előnybe a vendégcsapat, ám a Soroksár ezúttal is egyenlített: Lőrinczy Attila harcolta ki a hosszabbítást. A továbbjutásról a hallatlanul izgalmas tizenegyespárbaj döntött, melyből – hét kör után – a Soroksár került ki győztesen.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Soroksár–Puskás Akadémia 2–1 (0–1, 1–1) – tizenegyesek után

Gólszerző: Lőrinczy (82.), illetve Arabuli (31.)

Továbbjutott: a Soroksár 3–2-es összesítéssel.

Nyitókép: pfla.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!