Magyar foci

Szoboszlai kezdő volt, ötöt lőtt a Red Bull Salzburg

Sok magyar légiósnak volt része örömben vasárnap.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Az immár magyar válogatott Szoboszlai Dominik újra a kezdőcsapatban kapott helyet az osztrák Red Bull Salzburgban, sorozatban másodszor fordult vele ez elő. 72 percet töltött a pályán, lecserélésekor 2-1-re vezettek az Austria Wien ellen, végül Moanesz Dabur mesternégyesével 5-1-re győztek.

Az olasz Serie A-ban Nagy Ádám ismét a kispadról nézte végig csapata, a Bologna meccsét, de legalább örülhetett: a 93. percben becserélt Mattia Destro a 96. percben lőtte a győztes gólt, így 2-1-re nyertek. Három bajnokin szerzett kilenc pontjával a Bologna elkerült a kiesést jelentő helyekről.

A görög első osztályban az Arisz otthon nyert 3-1-re az OFI Kréta ellen, a győztes csapatban Korhut Mihály kezdőként 81 perc lehetőséget kapott. Megyeri Balázs és Ugrai Roland csapata, a negyedik Atromitosz bár vezetett, végül 2-1-re kapott ki a második Olympiakosz otthonában. Megyeri végigvédte a találkozót, Ugrai nem volt a keretben.

Svájcban Kecskés Ákos és Vécsei Bálint csapata, a Lugano idegenben ikszelt (1-1) a Grasshoppers ellen, a magyar légiósok közül utóbbi sárga lapot kapott.

Szlovákiában ezúttal Slovan Bratislava–DAC rangadót rendeztek, amelyen a pozsonyiak 3-1-re diadalmaskodtak egy órán át emberelőnyben játszva. A Slovanban mindkét magyar légiós csereként szállt be, Holman Dávid a 70., Guzmics Richárd a 87. percben, a DAC-nál Kalmár Zsolt végig a pályán volt, Vida Máté kezdőként 70 percet kapott, míg Vida Kristopher és Csóka Dániel nem került be a keretbe.

A lengyeleknél csúnya verésbe szaladt bele Nagy Dominik együttese, a Legia Warszawa, amely a Wisla Kraków otthonában maradt alul 4-0-ra. Nagy nem volt a keretben.

Ázsiában jó napot zártak a magyarok: Koman Vladimir végigjátszotta a Szepahan bajnokiján, 1-0-ra győztek a Naft Maszdzsed Szolejman ellen, míg Kazahsztánban Eppel Márton ugyan csak a kispadról nézte végig a Kajrat Almati találkozóját, idegenben ők is megszerezték a három pontot az Aktobe ellen.

Olvasói sztorik