Magyar foci

Rebrov elmondta, Böde Dániel miért nem került a keretbe a Fradinál

A közönségkedvenc támadó egész héten nem edzett sérülés miatt.

Megírtuk: a listavezető Ferencváros Mikalaj Szihnyevics találatával egygólos győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Kisvárda otthonában az OTP Bank Liga szombati, 26. fordulójában. A fővárosiak sorozatban ötödször nyertek a bajnokságban, a házigazdák pedig egymás után hatodik meccsükön maradtak nyeretlenek. Szerhij Rebrov Fradi-edző a klubhonlapon értékelte az összecsapást.

– Most is nehéz mérkőzést játszottunk a Kisvárda ellen. Elégedett vagyok a három ponttal, amit úgy érzem, megérdemeltünk. A Kisvárda védekezésben nagyon kompakt volt az első félidőben, talán emiatt is fáradt el kicsit a másodikra. És ha egy csapat fáradtabb, akkor több lehetőséget lehet kialakítani ellene. Így tettük ezt mi is.

Az edzőt a sérültekről is kérdezték. Böde Dániel például nem volt a keretben a találkozón.

A védelmet tekintve nem is csak Blazic mostani kieséséről van szó, hiszen korábban Dvali sem edzett két hétig, de Geri és Frimpong esetében is volt kihagyás. Ilyenkor mindig nehéz összeállítani egy csapat védelmét, főleg annak közepét. Egy játékoson is mindig nagyobb a nyomás, ha nincs 100 százalékosan jó fizikális állapotban. Ami Bödét illeti, ő egész héten nem edzett, azért nem volt keretben. De Sigér is sokat kihagyott. Reméljük, Dani holnap már ismét tréningezhet, és készülhet a Vidi ellen.

Rebrov kérdésre arról a helyzetről is beszélt, amikor Davide Lanzafame passz helyett lövést választott egy akció végén.

– Mindig azt mondom a játékosoknak, hogy támadjanak és lőjenek. Talán Ivan jobb helyzetben volt, de Lanza is elég jóban ahhoz, hogy a lövést válassza. Mindenesetre még vissza kell nézni az esetet, ezt holnap meg is tesszük, hogy lássuk, mi lett volna a legjobb megoldás. Most egy kis pihenésre van szükség, de utána ismét munkába állunk, és a Vidi ellen is harcolni fogunk.

Címlapkép: fradi.hu

Olvasói sztorik