Magyar foci

Kilátástalan a Haladás helyzete, de a bajnokságot azért még be akarják fejezni

Tóth Miklós ügyvezető igazgató nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Ezt szeretnénk elkerülni” – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója, amikor arról kérdezték: igaz-e, hogy már a jelenlegi bajnokságot sem tudja befejezni a klub.

Három napja borult a bili: akkor írt az NB I-es sereghajtóról a Sport Faktor portál, amely úgy értesült, Szombathelyen elfogyott a pénz, a csapat játékosai nem kapták meg a fizetésüket.

A Rangadó információi szerint a klubot működtető kft. tartozása immár több százmillió forintra rúg, nem csak a labdarúgók várnak a pénzükre. Helyi forrásaink arról is beszámoltak, hogy a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság vevőt keres: állítólag a tartozás átvállalása mellett nyolcszázmillió forintért bárki megveheti a futballcsapatot.

Tóth nyilatkozott a klub honlapjának is. Elmondta, valóban vannak likviditási gondjaik, mert az elmúlt időszakra várt támogatások, szponzori pénzek egyelőre nem érkeztek meg. A játékosok a márciusban esedékes bérük egy részét kapták meg. Szerdán volt tulajdonosi taggyűlés, ahol a tulajdonosok a folytatás mellett döntöttek és kijelentették, megtesznek mindent, hogy megoldják a helyzetet.

Tóth tegnap az M4 Sport vendége volt egy telefonos interjú erejéig. Ebben a nyilatkozatában már a legnagyobb vállalása az volt, hogy a csapat megpróbálja befejezni a szezont…

Természetesen az a célunk, hogy befejezzük a bajnokságot és az a cél, hogy ezt minél több pontot szerezzünk. Télen, mikor beszéltünk a tulajdonosokkal, akkor is nagyon nehéz helyzetben voltunk, de arra jutottunk, nem adjuk fel a bajnokságot.

A Haladás szombaton az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadja, a találkozót az m4sport.hu-n láthatják élőben 17 órától.

Tóth Miklós-interjú

„Az a cél, hogy befejezzük a bajnokságot és minél több pontot szerezzünk!"❗️Tóth Miklós a Haladás ügyvezető igazgatója exkluzív interjút adott az M4 Sportnak és beszélt a szombathelyiekről megjelent sajtóhírekről, a klub anyagi problémáiról és a lehetséges megoldásokról is.❗️

Közzétette: M4Sport – 2019. március 29., péntek

Címlapkép: haladas.hu

Olvasói sztorik