Magyar foci sport

Kilátástalan a Haladás helyzete, de a bajnokságot azért még be akarják fejezni

Tóth Miklós ügyvezető igazgató nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Ezt szeretnénk elkerülni” – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója, amikor arról kérdezték: igaz-e, hogy már a jelenlegi bajnokságot sem tudja befejezni a klub.

Három napja borult a bili: akkor írt az NB I-es sereghajtóról a Sport Faktor portál, amely úgy értesült, Szombathelyen elfogyott a pénz, a csapat játékosai nem kapták meg a fizetésüket.

A Rangadó információi szerint a klubot működtető kft. tartozása immár több százmillió forintra rúg, nem csak a labdarúgók várnak a pénzükre. Helyi forrásaink arról is beszámoltak, hogy a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság vevőt keres: állítólag a tartozás átvállalása mellett nyolcszázmillió forintért bárki megveheti a futballcsapatot.

Tóth nyilatkozott a klub honlapjának is. Elmondta, valóban vannak likviditási gondjaik, mert az elmúlt időszakra várt támogatások, szponzori pénzek egyelőre nem érkeztek meg. A játékosok a márciusban esedékes bérük egy részét kapták meg. Szerdán volt tulajdonosi taggyűlés, ahol a tulajdonosok a folytatás mellett döntöttek és kijelentették, megtesznek mindent, hogy megoldják a helyzetet.

Tóth tegnap az M4 Sport vendége volt egy telefonos interjú erejéig. Ebben a nyilatkozatában már a legnagyobb vállalása az volt, hogy a csapat megpróbálja befejezni a szezont…

Természetesen az a célunk, hogy befejezzük a bajnokságot és az a cél, hogy ezt minél több pontot szerezzünk. Télen, mikor beszéltünk a tulajdonosokkal, akkor is nagyon nehéz helyzetben voltunk, de arra jutottunk, nem adjuk fel a bajnokságot.

A Haladás szombaton az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadja, a találkozót az m4sport.hu-n láthatják élőben 17 órától.

Tóth Miklós-interjú

„Az a cél, hogy befejezzük a bajnokságot és minél több pontot szerezzünk!"❗️Tóth Miklós a Haladás ügyvezető igazgatója exkluzív interjút adott az M4 Sportnak és beszélt a szombathelyiekről megjelent sajtóhírekről, a klub anyagi problémáiról és a lehetséges megoldásokról is.❗️

Közzétette: M4Sport – 2019. március 29., péntek

Címlapkép: haladas.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!